Hava Durumu

Şehitkamil’de tartışmalı meclis

Şehitkamil Belediye Meclisi Ekim ayı 2.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemde yer alan 9 ve 11.maddeler gerginliğe neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şehitkamil’de tartışmalı meclis

Şehitkamil Belediye Meclisi Ekim ayı 2.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemde yer alan 9 ve 11.maddeler gerginliğe neden oldu.  

Şehitkamil Belediye Meclisi Ekim ayı 2.Birleşim Toplantısı gergin anlara sahne oldu. CHP’li meclis üyeleri ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu arasında tartışmalı dakikalar yaşandı. 15 maddenin görüşüldüğü toplantıda, ilk gerginlik gündemin 9.maddesinde yaşandı. Gündem maddesinde mülkiyeti Şehitkamil Belediyesi’ne ait Muhtelif Mahallelerde bulunan 30 adet taşınmazın ihale ile satışa sunulması teklifi meclis gündemine geldi.

“AMACIMIZ BELEDİYEYE KAYNAK ÜRETMEK”

Taşınmaz satışına karşı çıktıklarını belirten CHP’li meclis üyeleri, meclis gündemine çok fazla arsa satışı maddesi geldiğini ve ilgili maddeye ret oyu kullanacaklarını belirttiler. Gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediyeye kaynak üretilmesi için bu alanların ihaleyle satılacağını, bu satışların tek seferde değil ihtiyaç duyuldukça yapılacağını belirtti. Fadıloğlu, “11 yıllık belediye başkanlığım dönemimde kişilere göre imar düzenlemesi yapmadım, bundan sonrada yapmayacağım. Buradaki alanlar belediyenin yapacağı kamulaştırma gibi hizmetlere kaynak oluşturulması açısında satışa sunuluyor. Buradaki amacımız belediye hizmetleri için kaynak üretmektir” diye konuştu.

Karşılıklı konuşmalarla gündem maddesine ilişkin tartışmalar devam etti. Madde CHP grubunun ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Meclis toplantısında yaşanan ikinci gerilim ise 11.maddenin görüşmeleri sırasında yaşandı. Gündemin 11.maddesinde imalatı belediyeye ait çatılı bankların talep edilmesi halinde alınacak ücret tarifesinin belirlenmesi konusunda yaşandı. CHP grubunun ret oyu kullanacaklarını belirttikleri madde görüşmelerinde kısa süreli gerginlik yaşandı. Madde ile ilgili yanlış anlaşılma olduğu sonucuna varılması üzerine CHP gurubunun da desteği ile oy birliği ile madde kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından bütçe görüşmelerinin yapılması için bir sonraki meclis toplantısının 8 Ekim Salı Günü saat 16.00’da yapılmasına karar verildi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.