Hava Durumu

Şehitkamil’de eğitim alanı tartışması

Şehitkamil Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemin 3.maddesinde yer alan özel eğitim tesis alanının ticaret+ konut alanına çevrilmesi tartışmalara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şehitkamil’de eğitim alanı tartışması

Şehitkamil Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemin 3.maddesinde yer alan özel eğitim tesis alanının ticaret+ konut alanına çevrilmesi tartışmalara neden oldu.

Toplantıda gündemde yer alan 13 madde görüşüldü. Toplantıda gündemin 3.maddesine ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, özel eğitim alanı olan bölgenin ticaret+konut alanı olarak değiştirilmesine tepki gösterdiler.  Meclis üyeleri, “Başta bu yana imar planlarıyla çelişkili bir plan var. Özel eğitim tesisi olarak görülen yeri ticaret+ konut alanına çeviriyorsunuz. Buradaki amaç nedir? Bunu anlayabilmiş değiliz. Bölgeler hazırlanırken, sosyal donatısı, okulu planı önümüze geldiğinde onaylıyoruz. Sonrasında plan tadilatı önümüze geliyor. Burada ki amacı öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

FADILOĞLU AÇIKLAMADA BULUNDU

Maddeye ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan daha önce konut alanı olan yer ve diğer yanda kalan özel eğitim tesisi alanlarının, ticaret+ konut alanına dönüştürülmesi söz konusu. Yapmış olduğumuz planlamada hep ünite merkezleri olarak söyledik. Yapılan çalışma neticesinde bunların yeterli olmayacağını bu bölgenin en azından diğer sosyal donatı alanlarını karşılayabilmek adına kamuya ait mülklerin tadilatları ile ilgili bir çalışma yapıldı. Yalnızca bir tanesinde özel eğitim tesisi, diğerlerinde konut alanıydı. Hazineye ait bir alandı, uygulama neticesinde özel eğitim tesisine çevrildi. Satılabilir mülk olarak tuttu, takasla Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Daha önce yapmış olduğumuz planın mantığında ada bazında çözümler ürettik. Bu uygulamayı ileride sıkıntı yaşanmasın diye hazırladık. Burası sonradan uygulamaya alındığı için böyle bir sıkıntı oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

13 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısında gündemde yer alan 13 madde görüşüldü. Gündem maddelerinin 10 tanesi oy birliği ile kabul edilirken, 3 madde ise CHP grubunun ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından toplantı sona erdi.

(S.ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.