Hava Durumu

Seçkinli minikler  turşu yapmayı öğrendi

Çeyrek asırdır eğitim-öğretim faaliyetleri gösteren Özel Seçkin Koleji anasınıfı öğrencileri öğrenmeyi yaparak-yaşayarak pekiştirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2019 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Seçkinli minikler  turşu yapmayı öğrendi

Seçkinli minik öğrenciler "Hayatımızdaki Algoritmalar" etkinlikleri kapsamında,besinlerin uzun süreli nasıl korunduğunu ve hangi aşamalardan geçtiği sürecini öğrenmek için turşu kurma etkinliği yaptılar.Öğrenciler,mevsim sebzelerini özenle seçip öğrendiler. Minikler, kavanozlara dikkatli bir şekilde malzemeleri koydular.Sarımsaklarını atıp tuzla sirkeli suyunu ekleyip, olgunlaşması gerektiğini öğrendiler. Hem üretime teşvik eden hem de günlük yaşam becerisi kazandıran etkinlikle minikler eğlenceli dakikalar yaşarken, kendi kurdukları turşu ile kışa hazırlanmanın da mutluluğunu yaşadı.

 

Çocukların  öğrenmelerini uygulama ile desteklediklerine dikkat çeken Özel Seçkin Koleji İlkokul Müdür Yardımcısı Bercis Kaçıran,etkinliklerimizde:”Montessori yöntemi uygulayarak öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarını, güvenli, eğlenceli, özgürce hareket edebildiği okul ortamında, başkalarıyla ve kendi başına keşfederek, oynayarak, deney yaparak, uygulayarak ve duyu organlarını etkili kullanarak öğrenme yetisini kazanmasını hedefliyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin kişiliğiyle ilgili güçlü bir kimlik oluşturmasını, kendini ifade etme becerileri kazanmasını, düşünme becerilerini geliştirmesi ve öğrenmeye karşı olumlu duygu geliştirmelerini amaçlıyoruz,” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.