Hava Durumu

“Seçime müdahale ettiler”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkan Adayı Burkay Güçyetmez, 22-23 Şubat tarihileri arasında yapılacak olan 14.Olağan Genel Kurul öncesi, basın mensupları ile bir araya geldi. Hafta sonu yapılacak olan Genel Kurula ilişkin açıklamalarda bulunan Güçyetmez, “Kamu kurumlarının iki yıl önceki seçimlerde müdahalesi oldu, bu konuyu daha önce de dile getirmiştim. Bu bir siyasi parti seçimi, dernek seçimi değil. İki yıl önce biz birçok şeye maruz kaldık. Özellikle Üniversitelerin de kamu kurumlarının da İnşaat Mühendislerinin kendi iradeleriyle hareket etmeleri konusunda saygı duymaları gerektiğini düşünüyoruz ve umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Seçime müdahale ettiler”

22-23 Şubat tarihleri arasından İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi’nde yapılacak olan 14.Olağan Genel Kurulu öncesi Çağdaş Toplumcu İnşaat Mühendisleri Grubu Başkan Adayı Burkay Güçyetmez, basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısında Çağdaş Toplumcu İnşaat Mühendisleri Grubu Yönetim Kurulu üyesi adayları, Pınar Erdem, Hacer Çiftçi, Gözde Şafak Sezer, Mehmet Bulut, Yunus Emre Kuday, Erman Çanlıoğlu, Metin Girişken, Sıtkı Ağaoğlu, Ali Kör, Ali Çulpan, Adil Boybeyi, Mustafa Kavcı ve İrfan Ünal hazır bulundu. 

“SÖYLENTİ VE DEDİKODULARLA KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ”

Basın toplantısında konuşan Güçyetmez, “İki yıl önce ekibim ile birlikte aday olmuştum. Bin 120 kişinin oy kullandığı seçimde 18 oy farkla seçimi kaybetmiştik. Şu anda bizim ekip olarak üzerinde durduğumuz konu şu; asla meslektaş olduğumuzu unutmayacağız. Birçok dedikodu ve söylenti ile karşı karşıya geliyoruz. İnşaat Mühendisi arkadaşlarımız var, arkadaşlarımız hangi listeyi tasarruf edeceklerini sağlıklı şekilde kavrayabilecek arkadaşlardır, bizim seçim sürecimizde herhangi müdahale olmasını uygun görmüyoruz, şu anda da böyle bir durum söz konusu değil.

SOKAK SOKAK BİNA ENVANTERLERİ ÇIKARTILACAK

Deprem Master Planı ile ilgili somut adımlar atılmadığını kaydeden Güçyetmez, “Deprem Master Planı’nı değil Afet Master Planı isimli bir plan hazırlıyoruz. Somut adımlarla bu işi yapmak istiyoruz. Yıllardır Deprem Master Planı söylenmesine rağmen yapılan bir çalışma yok. Elazığ’da meydana gelen ve Gaziantep’te de hissedilen depremde ne yapacağımızı bilemedik. Deprem Master Planı basit bir şey değil, çok farklı boyutları olan bir konu. Deprem Master Planı’nı Afet Master Planı haline dönüştürerek, ilaveler yaparak bu işi sadece kent ölçeğinde de değil Genel Merkezimizden destek alarak, arkadaşlarımızla sokak sokak bina envanterlerini çıkartılması konusunda çalışma yapacağız.”

“TÜM KESİMLER BİR ARAYA GELMELİ”

Gaziantep’te kent yapısının yüzde 65’inin çarpık yapılaşma olduğunun hatırlatılması üzerine konuşan Güçyetmez, “Kentin durumunu sorguluyoruz, ancak kentteki çarpık kentleşme sorununun ortadan kalkması için yalnızca İnşaat Mühendisleri yetmez. Bunun için tüm odaların, belediyelerin, kısacası tüm kesimlerin bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Seçilmemiz halinde doğruları ve yanlışları dile getirmeye devam edeceğiz. Her zaman kentimizin değerlerini savunacağız. Oda olarak duruşumuz net olacak.”

İŞSİZLİK SORUNU GÜNDEMDE

Genç meslektaşlar arasında işsizlik sorununun arttığını söyleyen Güçyetmez, “İşsizlik sorununun çözümü konusunda projeler hazırlıyoruz. Bunun yanında odamızın örgütlü gücüyle genç işsiz arkadaşlarımıza yönelmek istiyoruz. Bu anlamda CV Bankası Projesi, Müteahhitler Derneği’ni ve kurumları bir araya getirilerek, ulaşılabilir bir platform oluşturuyoruz. İşsizlik konusunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şuan üniversitelerimizde ciddi oranda kontenjan fazlalığı var, inşaat mühendisliği bölümleri tercih edilmedi. İnşaat sektöründe bir dönem Altın Devir dediğimiz, teknik elemanlardan çok mühendislerin tercih edildiğini gördük. Biz bu konuyu Genel Merkezlerde de dile getireceğiz, herkesin artık inşaat mühendisi olmaması gerekiyor. Bu işin biraz daha düzenlenmesi gerekiyor. Bir inşaat mühendisinin alması gereken asgari ücret 5 bin TL. Ancak bu oranda ücret alan mühendis sayısı çok az.”

“MÜDAHİLİ OLACAĞIZ”

Korkut Küçükcan ile ilgili sürece değinen Güçyetmez, “Oda olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisiyiz. İsminin yaşatılması ve sürecin takip edilmesi noktasında her zaman bu sürecin müdahili olacağız.”

MÜHENDİSLER KENDİ KARARLARINI VERECEKTİR

Seçimlerde 3 listenin yarışacağını söyleyen Güçyetmez, “Bizim Oda seçimlerimiz demokratik süreçtir. Geçmişte de oldu, iki yıl sonra da olacak. Kamu kurumlarının iki yıl önceki seçimlerde müdahalesi oldu, bu konuyu daha önce de dile getirmiştim. Bu bir siyasi parti seçimi, dernek seçimi değil. İMO’da yapılacak olan seçimde bir inşaat mühendisine, çalıştığı kurumdan baskı gelse dahi kanaatinin değişeceğini düşünmüyorum. Yapılan seçim bir siyasi parti seçimi değil. Müdahale durumu şu an yok. bir inşaat mühendisi ne kadar baskıya uğrarsa uğrasın, analitik düşünceye sahip olduğundan kendi kararını verecektir.”

“İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN İRADELERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Sözlerini sürdüren Güçyetmez, “İki yıl önce biz birçok şeye maruz kaldık. Özellikle Üniversitelerin de kamu kurumlarının da İnşaat Mühendislerinin kendi iradeleriyle hareket etmeleri konusunda saygı duymaları gerektiğini düşünüyoruz ve umuyoruz. Üniversiteler, bilim üreten topluluklardır. İstatistiklere baktığınızda Gaziantep’in ne kadar geri olduğunu görüyoruz. Akademisyenlerin öncelikle kendi üniversiteleri ile ilgili sorunlarıyla ilgilenmeleri gerekiyor. Aday olan arkadaşımız ile ilgili herhangi bir eleştirim söz konusu değil, aday olmak herkesin hakkıdır. Aday olmayıp ta bir takım kamu kurumlarından ve üniversitelerden müdahale olursa açıklayacağız. Şu ana kadar kurumlardan bizim meslektaşlarımızdan herhangi bir duyum almadık. İMO’nun sitesini incelediğiniz zaman mevcut yönetim kurulunda GASKİ, Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi’nden ve Üniversitelerden meslektaşlarımızın olduğunu görürsünüz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.