Hava Durumu

Sebep sadece başarısızlık mı?

İl ve 9 İlçe yönetimi görevden alınan CHP'de, tartışmalar devam ederken, görevden almaların sadece başarısızlık kriteri nedeniyle olmadığı iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sebep sadece başarısızlık mı?

İnterpol Destekli Bataklık Operasyonu'nda belediye meclis üyelerinin adının geçmesi, gençlik kollarındaki bıçaklama olayı ve meclis üyeleri ile ilgili iddiaların Genel Merkez'i harekete geçirdiği söyleniyor.

İddiaların ardı arkasının kesilmemesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok sinirlendiği ve Gaziantep'in yeniden yapılandırılması için düğmeye bastığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun talebi ile MYK'da görevden alınan il ve ilçe yönetimlerine kesinlikle tekrar görev verilmeyeceği ve yeni isimlerle yeni bir yapı kurmak için Genel Merkez'in sıkı bir çalışma içerisinde olduğu söyleniyor. Genel Merkez'in Gaziantep için bir anket firması ile anlaşarak, anket yaptırdığı da kamuoyunda konuşuluyor.

BATAKLIK OPERASYONUNDA CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINA ALINMIŞTI

Türkiye çapında düzenlenen ‘Bataklık Operasyonu’nda Gaziantep’te CHP’li Şahinbey Meclis üyesinin eşi O.K. CHP’li eski Şahinbey meclis üyesi İ.A.’nın oğlu ile kardeşi, yine CHP’li eski Şahinbey meclis üyesi M.B.’nin kardeşinin da aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alınarak Ankara’ya götürülmüştü.

MECLİS ÜYELERİ, KCK OPERASYONUNDA TUTUKLANDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz aylarda PKK/KCK’ya yönelik yapılan operasyonla gözaltına alınan 33 kişiden 15’inin işlemleri tamamlanırken, toplam 9 şüpheli tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP Gaziantep İl Başkanı Musa Aydın ile CHP’li iki belediye meclis üyesi de yer alıyordu.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI KAVGAYA KARIŞTI

Gaziantep’te, Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı ile genç liseliler grubu üyeleri bıçaklı yumruklu kavga etti. Kavgada iki kişi bıçaklanırken, dört kişi de aldığı yumruk darbeleri ile yaralandı. İş merkezi içerisindeki ve önündeki kavga anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

MECLİS ÜYELERİ İLE İLGİLİ YOĞUN ŞİKÂYET

Gaziantep’te yaşanan söz konusu gelişmelerin, CHP Gaziantep İl ve İlçe Örgütlerinin görevden alınmasında etkili olduğu ifade edildi. Öte yandan CHP’li Belediye Meclis üyeleri ile ilgili şahıslara rant sağlamaya yönelik hareketlerin parti içerisinde sıkça tartışıldığı ve bu durumun Genel Merkez’i çok rahatsız ettiği gelen bilgiler arasında.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.