Hava Durumu

Sanayicilere Kuzeyşehir daveti

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 1.Birleşim Toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iş adamlarını Kuzeyşehir’de konut yapmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sanayicilere Kuzeyşehir daveti

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 1.Birleşim Toplantısında gündemin 78.maddesinde Kuzeyşehir’de inşa edilmesi beklenen konutlar gündeme geldi. Gündem maddesini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erdemoğlu Ailesi’nin burada işçileri için konut yapmak üzere talepte bulunduğunu söyledi. 

İŞÇİLER İÇİN KONUT YAPILACAK

Açıklamalarda bulunan Şahin, “TOKİ, Kuzeyşehir Bölgesi’nde konutları teslim etti ve her yıl yeni konutlar yapmaya devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim orada 50 bin konut yerimiz var, kentin ise konut ihtiyacı var. Gaziantep OSB’de çalışan 200 bin çalışanı ev sahibi yapmak ve kent merkezine olan taşımayı önlemek için yaptık. Erdemoğlu Ailesi, daha önce kendi işçilerine konut yapmıştı. Yeniden bize başvurarak, Kuzeyşehir’de işçilere konut yapmak istediklerini ifade ettiler.”

SANAYİCİLERE DAVET

Tüm sanayicileri Kuzeyşehir’e davet eden Şahin, “Biz bunu tüm sanayicilerimizin gündemine almalarını istiyoruz. Buradan uygun fiyata işletmelere veriyoruz, işçi konutları yapılıyor. Böylelikle hem kentte yaşanan konut sorunu giderilmiş oluyor, servis ücreti ve maliyetlerinden kurtulmuş oluyorlar hem de işçileri de ev sahibi yapmış oluyorlar.”

KONUT FİYATLARININ AŞAĞIYA DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Sözlerini sürdüren Şahin, “Bizim açımızdan çok önemli, birkaç sanayicimiz daha buradan yer almak istediklerini söyledi. 50 bin konutu tek başında TOKİ’den beklemeden tüm imkanları kullanmak, konut ve kira fiyatlarını aşağıya düşürmek istiyoruz” diye konuştu.

Söz konusu madde oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.