Hava Durumu

Salgına karşı yeni tedbir…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse yakalananlar için "pozitif bileklik” ve “kutu” projelerinin gündemde olduğunu söyledi. Söz konusu projeler ile karantinada olması gereken kişilerin, izolasyon sürecinde hastalığı yaymamaları ve izolasyon kurallarını ihlal etmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2020 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Salgına karşı yeni tedbir…

Covid-19 ile mücadelede en büyük eksiklerden bir tanesi karantinada olması gereken kişilerin, karantina kurallarına uymaması oluyor. Söz konusu durum üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanı Koca, koroanvirüse yakalanıp evde karantinada kalması gerek hastalara yönelik yeni bir uygulama başlatacaklarını açıkladı. İki proje üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Koca, ilk olarak pozitif olan ve evde olması gereken her kişiye bileklik takılması fikrinin öne çıktığını belirtti.

İKİ SEÇENEK MASADA

Açıklamalarda bulunan Bakan Koca, bilekliğin kişinin olması gereken yerden ayrıldığında alarmının ötmesiyle çalıştığını belirtti. Üzerinde durulan bir diğer çalışma ise eve konulacak bir kutu. Hasta yine belirli bir sınırdan çıktığında merkeze uyarı sinyali gönderiliyor. Bakan Koca, iki projeden hangisinin hayata geçirileceği üzerinde çalışıldığını açıkladı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.