Hava Durumu

Salgın, kafalarda bitmiş…

Türkiye genelinde Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine en az uyulan kent Gaziantep’te, kural ihlalleri devam ediyor. Hafta sonu YKS nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından kent merkezine akın eden vatandaşlar, bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Kent merkezinde yansıyan görüntülerde, vatandaşların uygulanan cezalara rağmen sosyal mesafe kurallarına uymadığı gözlemlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Salgın, kafalarda bitmiş…

Koronavirüs Salgını, dünyayı ve ülkemizi tehdit etmeye devam ediyor. 1 Haziran itibariyle Yeni Normale geçiş ile birlikte vaka sayılarında meydana gelen artışlar, salgının etkisini yitirmediğini gösterdi. Yaşanan durum karşısında Gaziantep’te de vaka sayılarında meydana gelen artışlar nedeniyle İl Pandemi ve İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan tedbirler sıkılaştırıldı.

EN FAZLA CEZA GAZİANTEP’TE

Salgının başladığı Mart ayından bu yana Türkiye genelinde uygulanan tedbirlere en az uyan il Gaziantep oldu. Sokağa Çıkma Kısıtlaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle Gaziantep’te yüzbinlerce kişi ceza kesildi. Halen uygulanan sosyal mesafe denetimlerinde de kurala uymayan kişilere cezalar kesilmeye devam ediliyor.

KENT MERKEZİNE AKIN ETTİLER

Geçtiğimiz hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle uygulanan iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar, kent merkezine akın ettiler. Yüzlerce vatandaşın kent merkezine akın etmesi, Gaziantep’te tedbirlerin uygulanmasını güçleştiriyor. Yeni Normale geöiş ile birlikte vaka sayılarının da arttığı kentte, sosyal mesafe ve maske kullanım denetimleri gerçekleştiriliyor. Türkiye genelinde sosyal mesafe kuralına en az uyan il olan Gaziantep’te çekilen görüntüler pes dedirtiyor.

TEPKİ ÇEKTİ

Kent merkezinde bulunan bankanın önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların, sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü. Vatandaşların, salgına rağmen sosyal mesafe kurallarına uygun davranmamaları tepki çekti. Kimi vatandaşlar, yapılan denetimlerin yetersiz olduğunu, insanların alınan tedbirlere uymamasının Gaziantep’te kötü sonuçlar doğurabileceğini söylediler.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.