Hava Durumu

SAHTE SSD DİSKLERE DİKKAT!

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
SAHTE SSD DİSKLERE DİKKAT!

UCUZA SATILAN SAHTE SSD DİSKLER

PAHALI VERİ KAYIPLARI YAŞATIYOR

Kullanıcılar, online alışveriş aracılığıyla artık birçok ürünü ucuz ve kolay yoldan temin edebiliyor. Ancak dolandırıcıların orijinal ürünleri birebir taklit ederek ucuza satışa sunmalarıyla da sık sık karşılaşılıyor. E-ticaret sitelerinde tuzaklar kurarak kurbanlarını avlayan dolandırıcıların popüler yemleri ise sahte SSD diskler. Son zamanlarda sahte SSD disk satışlarının arttığına dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, ucuza satılan SSD disklerin geri dönüşü olmayan veri kayıpları yaşattığını vurguluyor.

E-ticaret sitelerinde satışa çıkarılan ürünlerin ucuz olması, kullanıcıların buralardan alışveriş yapmasına neden olan önemli etkenlerden biri. Ancak taklit ürünlerden dolayı birçok kullanıcı dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Bu aralar dolandırıcıların favori ürünleri arasında ise dijital dünyanın önemli araçlarından biri olan SSD diskler var. Birçok kullanıcının verilerini sakladığı SSD diskler, e-ticaret sitelerinde piyasa fiyatlarından çok daha ucuz bir şekilde satışa sunuluyor. Yüksek depolama alanına sahip SSD diskleri ucuz yolla temin etmek isteyen kullanıcıların, dolandırıcıların hedefinde olduğunu hatırlatan Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, SSD diskleri online olarak temin etmek isteyen kullanıcıları verilerinin sağlığı konusunda uyarıyor.

Kullanıcılara Sahte SSD Diskler Satılıyor

Sözde yüksek depolama alanına sahip SSD diskler, aslında dolandırıcıların kullanıcıları satın almaya teşvik ettikleri bir taktik. Birçok e-ticaret sitesinde piyasa fiyatından daha ucuz bir şekilde satışa çıkarılan SSD diskler, taklit ürünlerin ötesine geçmiyor. Vaadedilen depolama alanını satın aldıklarını düşünen kullanıcıların dolandırıldığını belirten Serap Günal, dolandırıcıların SSD disklerin yongalarında orijinal bir devre kartı yerine alüminyum blok kullandıklarını, hatta SSD disklerin vaadedilen depolama alanına sahip olduğunu göstermek için de yeniden programladıklarını dile getiriyor. Bu durumda kullanıcıların sahte bir ürün aldığını fark etmeleri ilk başlarda mümkün olmuyor.

Ucuz SSD’ler Pahalıya Mal Olabilir

Yüksek depolama alanına sahip SSD diskleri piyasa ortalamasının altında satın alarak kâra geçtiğini zanneden kullanıcılar, ilerleyen zamanlarda kaybettikleri veriler ile zararlı duruma düşmekten kurtulamıyor. SSD diskleri kullanmaya başladıklarında bir sorun olduğunu fark etmeyen kullanıcılar, olmayan bir depolama alanına sakladıkları verilerin üzerine veriler yazmaya başlayınca eski verilerinin silinmiş olduğu gerçeği ile karşılaşıp hayal kırıklığı yaşıyor. Bu durumun neticesinde kullanıcıların değerli verilerini kaybettiklerini dile getiren Günal, sahte SSD disklerden kaybolan verilerin kurtarılamayacağına da dikkat çekiyor.
 

Dolandırıcıların Tuzağına Düşmeyin

E-ticaret sitelerinde almak istediğiniz SSD ürünlerin fiyat etiketlerinin gerçek olamayacak kadar iyi olduğunu düşünüyorsanız, biraz temkinli davranmakta fayda var. Ortalama bir depolama cihazından daha ucuza satın alacağınız yüksek depolama alanına sahip SSD disk ile karşılaştığınızda depolayacağınız verileri kaybetme riskinizin çok yüksek olduğunu unutmayın. Dolandırıcıların tuzağına düşmek istemeyen kullanıcıları uyaran Serap Günal, depolama cihazlarını satın alırken en güvenilir yolun, tanınmış bir markanın ürününü online olarak güvenilir bir satıcıdan satın almak olduğunu ifade ediyor. Ayrıca ilgilendiğiniz ürünün ortalama fiyat aralığını da kontrol etmekten kaçınmayın. Böylece ürünün orijinal olup olmadığı hakkında daha fazla fikre sahip olabilirsiniz.

Veri Kurtarma Hizmetleri Ltd. Hakkında:

Türkiye'nin profesyonel veri kurtarma alanında önde gelen firması Veri Kurtarma Hizmetleri Ltd., 15 yıllık tecrübesi, 3000’den fazla çözüm ortağı ve Türkiye’nin ilk clean-room laboratuvarı ile veri kaybı yaşayan kullanıcılara hizmet vermektedir. Kurulduğu günden bu yana yatırım maliyeti 5 milyon doları bulan Veri Kurtarma Hizmetleri Ltd., her türlü dijital kayıt ortamında veri kurtarma, veri kopyalama, veri silme, bilişim suçlarına yönelik veri araştırma ve şifre çözme işlemleri yürütmekte, bu alanda var olan tüm yeni teknolojileri başarıyla kullanmaktadır. Yakın zaman önce AR-GE faaliyetlerine de başlamış, yerli ve milli yazılım ve donanım üretiminde de kendi alanında lider konumda olmaya aday olmuştur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.