Hava Durumu

Sahra Hastanesi gündemde…

Gaziantep’te günlük Koronavirüs vaka sayılarının 2 binlere ulaşması ve hastanelerde yoğun bakım servislerinin dolmasının ardından kentte Sahra Hastanesi kurulması fikri yeniden gündeme geldi. Kış aylarına yaklaşıldığı şu günlerde vaka sayılarının tırmanması ile birlikte geçtiğimiz Nisan ayında Mimarlar Odası tarafından gündeme getirilen Sahra Hastanesi yönündeki önerinin önümüzdeki günlerde değerlendirilmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sahra Hastanesi gündemde…

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep’te günlük 2 bin Covid-19 vakasına rastlandığını açıkladı. Atay’ın açıklamaları kentte Koronavirüs Salgınının geldiği boyutu gözler önüne sererken, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla salgına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

İBRAHİMLİ BÖLGESİ’NDE VAKALAR ARTTI

Değerlendirmelerde bulunan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Yoğun bakımlarda yer bulmakta güçlükler yaşanıyor. Yüzde 100 doluluk olduğunu söyleyebiliriz. Hekim arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, yoğun bakım için sıra bekleyen hastalarımız olduğunu görüyoruz. Vaka sayısındaki artışları sahadan aldığımız bilgiler doğrultusunda gözlemliyoruz. Bir meslek odası olarak şeffaf bilgiye ulaşamıyoruz. Bir yandan insanlara hastalık var diyoruz, diğer yandan vaka sayıları değişmiyor. Hal öyle olunca insanlar, hastalığın yayıldığına inanmıyor. Aile Hekimliği Sisteminde 20 gün kadar öncesinde 10 kişiyi takip eden hekimlerimiz bugün 50-60 kişiyi takip ediyorlar. İbrahimli Bölgesi’nde bir Aile Hekiminin takip ettiği kişi sayısı 120’ye kadar çıkıyor. . Kırsal mahallelerde bu sayı daha da yükseliyor. Vaka sayısında bulunan kişi sayısındaki artışın ne kadar arttığını görebiliyoruz. Ciddi bir hasta artışı var.”

SAĞLIK SİSTEMİ TIKANDI

Gaziantep’te, Temmuz ayında vaka sayısında artış yaşandı ancak içinde bulunduğumuz dönemde daha fazla sorun yaşıyoruz. Sağlık Sistemi kilitlenmiş durumda. Sağlık Sisteminde mevcut hasta sayısını aştığınız anda sağlık sistemi çöker. Şu anda hastanelere Covid-19 hastalarını yönlendiriyoruz. Sağlık Sistemi, Covid-19 hastalarını dahi yürütmekte güçlük yaşıyor. Covid-19 dışında olan hastalar, hastanelere gitmiyor. Sistem yalnızca Covid-19’u çözmeye çalışıyor. Sağlık Sistemi tıkandı” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP KIZARDI…

Gaziantep’te gelinen tehlikeli boyut, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Hayat Eve Sığar Uygulamasında yer alan Yoğunluk Haritasına da yansıdı. Uygulamada yer alan Yoğunluk Haritasında kentin hemen her noktasının yüksek riskli bölge olarak adlandırılan Kırmızı renk ile işaretli olduğu görüldü. Kentte oluşan bu tablo, ilerleyen günlerde daha da kötü bir tablo ile karşılaşılacağının göstergesi olarak yorumlandı.

SAHRA HASTANESİ GÜNDEMDE…

Koronavirüs Salgınının etkisini gösterdiği geçtiğimiz Nisan ayında, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi tarafından kentte bir Sahra Hastanesi oluşturulması fikri ortaya atılmıştı. Söz konusu açıklamada, Millet Bahçesi alanı başta olmak üzere Ortadoğu Fuar Merkezi gibi Sahra Hastanesi yapımına uygun alanlarda planlama yapılması yönünde görüş bildirilmiş, Sağlık Bakanlığı tarafından o dönemde görevlendirilen görevliler, kentin durumuna ilişkin çalışma yapmışlardı.

VAKALAR TIRMANDI

Aradan geçen süreçte Sahra Hastanesi fikri rafa kaldırılırken, artan vaka sayıları ile birlikte Sahra Hastanesi kurulması fikri yeniden gündeme geldi. Kentte ilerleyen günlerde vaka artışlarına bağlı olarak bir Sahra Hastanesi oluşturulması yönünde ciddi bir gündem oluşması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.