Hava Durumu

Sahra Hastanesi, gündemde…

Koronavirüs Salgınının etkisini en fazla arttırdığı illerden olan Gaziantep’te, sahra hastanesi kurulacağına yönelik iddialar gündeme bomba gibi düştü. Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü kaynaklarından konuya ilişkin yorum yapılmazken, kent genelinde Pandemi hastanesi olarak ayrılan hastanelerde doluluk oranlarının aşılması, yer olmadığı için Covid-19’a yakalanan hastaların evlerine gönderilmesinin Sahra Hastanesi planlaması yapılmasında etkili olduğu düşünülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2020 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2020 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sahra Hastanesi, gündemde…

Koronavirüs (Covid-19) Salgınının en fazla arttığı üçüncü il olan Gaziantep’te tedbirler her geçen gün sıkılaşıyor. Kent genelinde bulaşı oranının tedbirlere yeterli oranda uyulmaması, akraba, taziye, asker uğurlaması gibi etkinliklerin devam etmesi, fabrikalarda tam anlamıyla uygunlanmayan tedbirler nedeniyle artış gösterdiği düşünülüyor.

HASTANELERDE YER BULUNAMIYOR!

Kentte salgının etkisini artırmasıyla en riskli 5 kent arasına giren Gaziantep’te, hastanelerde yer bulmak mümkün olmuyor. Pandemi Hastanesi olarak ilan edilen hastanelere Covid-19 hastaları için ayrılan alanlar tamamen doldu. Hastanelerin kapasitelerinin dolması nedeniyle yeni tepit edilen Covid-19 vakaları, muayeneler yapılarak evlerine gönderiliyor. Buralarda hastalıklarını atlatıyorlar. Sağlık sisteminde ortaya çıkan bu durum, aylardır övülen sağlık alt yapısının artık bu durumu karşılayamaz hale geldiğini göstergesi oldu.

SAHRA HASTANESİ KURULACAĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Kentte manzara bölye iken Gaziantep’te bir sahra hastanesinin kurulacağına dair iddialar gündeme geldi. Sağlık İl Müdürlüğü kanalından konu teyit edilemezken, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen saha ekiplerinin kent özelinde vaka artışlarının nedenlerini araştıracakları, Gaziantep Valisi Davut Gül ile kentte sahra hastanesi kurulması da dahil birçok konuyu görüşecekleri ileri sürüldü.

TABİPLER ODASI’NDAN KARARA DESTEK

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ramazan Sürücü, kente Sahra Hastanesi kurulmasına yönelik bir karara onay vereceklerini söyledi. Sürücü, “Sahra Hastanesi, Gaziantep için gerekli. Bu noktada alınacak bir kararı destekleriz” dedi.

MİMARLAR ODASI GÜNDEME GETİRMİŞTİ…

Daha önce Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi tarafından kente bir sahra hastanesi kurulması konusu gündeme taşınmıştı. Nisan ayında Mimarlar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep’te ihtiyaç halinde tedavi merkezi olarak kullanılabilecek noktalar bulunmaktadır. Başta Ortadoğu Fuar Merkezi, şu an kullanılmayan geniş açıklıklı mekanlarbarındıran kültür merkezleri, kapalı spor salonları, oteller gibi yapıların sağlık tesislerine dönüştürülebilmesi için gerekli organizasyon ve planlamanın yapılmasında büyük fayda vardır. Yine faaliyette olan hastanelere yakınlığı dolayısıyla Millet Bahçesi yapılacak olan Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri de sahra hastanesi için son derece elverişli bir seçenektir. Ülkemizde de, yaşadığımız kent Gaziantep’te de planlamanın şimdiden, acilen yapılması gerekmektedir. Hastanelere yakınlığı dolayısıyla Millet Bahçesi yapılacak olan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinin Sahra hastanesi için son derece elverişli bir seçenek olabileceği göülmektedir” ifadeleri yer almıştı.

Mimarlar Odası’nın o dönemde yaptığı açıklama, kentin ileri gelenleri tarafından yanıtısız bırakılmıştı.

TEDBİRLERİN UYGULANMASINDA SINIFTA KALDIK!

Gaziantep Valiliği, kentte tedbirlerin uygulanması için denetim mekanizmasını artırmaya çalışsa da tedbirlere uyum sağlanması noktasında Gaziantep halkı sınıfta kaldı. Sokağa çıkma uygulması, sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda alınan tedbir kararlara en az uyulan il Gaziantep oldu. Son olarak sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda yapılan denetimlerde, 10 binden fazla kişiye 11 milyon 179 bin ceza kesildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.