Hava Durumu

Şahinbey'den immun plazma bağışı

Şahinbey Belediyesi personelleri Kovid 19 hastalığına karşı etkin bir tedavi yöntemi olan İmmun Plazma tedavisi için kan bağışında bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey'den immun plazma bağışı

Şahinbey Belediyesi personelleri hizmet binası önüne gelen İmmün Plazma kan bağışı otobüsünde plazma kan bağışında bulunarak bu salgınla mücadele eden hastalara umut ışığı oldular. Kan Bağışçılarını tebrik eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, maske, mesafe ve hijyen konularına dikkatli olmalarını ve bu hastalığı atlatan vatandaşlardan İmmun Plazma kan bağışında bulunmalarını istedi.

17.335 ÜNİTE KAN BAĞIŞINDA BULUNDUK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, korona virüsünün atlatılması yönünde Sağlık Bakanlığının ve sağlık çalışanlarının canla başla mücadele ettiğini belirterek, “Tüm dünya da Kovid 19 hastalığı yaygın bir şekilde devam ediyor. Bu salgına yakalanan tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Sağlık Bakanlığımız, hastanelerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve sağlık görevlilerimiz hastalarımızı tedavi etmek için canla başla uğraşıyorlar. Aynı zamanda Kızılay’ımız bu hastalığa yakalanmış ve atlatmış kişilerden, plazma kan almak suretiyle, bu salgına yakalanan ve tedavisi devam edenlere plazma kanları bağışlıyorlar ve hastalarımızın iyileşmesine vesile oluyorlar. Biz de kurum olarak bu konuda çok hassas bir belediyeyiz. Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar 17.335 ünite kan bağışı gerçekleştirerek Kızılay’ımıza kan bağış yaptık. Şimdide belediyemizde Kovid hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş durumda olan personellerimiz plazma bağışında bulunarak, bu hastalığı atlatmaya çalışanlara yardımcı olmak için bağış yaptılar. Maske, mesafe ve temizlik konusunu unutmamamız gerekiyor. İnşallah bu hastalığı hep birlikte ülke olarak en az hasarla anlatırız. Ayrıca kan bağışında bulunan tüm personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.