Hava Durumu

Şahinbey’de yetki tartışması...

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında yapıldı. Gündemde yer alan 7 maddenin görüşüldüğü toplantıda encümen yetkisi konuşuldu. CHP’li meclis üyeleri, Encümen Üyelerine verilen yetkilerin sınırlı olması gerektiğini söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey’de yetki tartışması...

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında yapıldı. Gündemde yer alan 7 maddenin görüşüldüğü toplantıda encümen yetkisi konuşuldu. CHP’li meclis üyeleri, Encümen Üyelerine verilen yetkilerin sınırlı olması gerektiğini söylediler.

Şahinbey Belediye Meclisi Aralık ayı 2.Birleşim Toplantısında gündemde yer alan 7 madde görüşüldü. Toplantıda gündemin 5.maddesine ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, Encümene tanınan yetkilerin sınırlarını sordular. Meclis üyeleri, “İlgili maddede belediye kendi mülkünü kiraya verebilir ama yetki devri sınırsız değildir. Daha önce CHP Grubu olarak dile getirdik, kiraya verilen yerlerin 5 yıllığına kiraya verilebileceğini belirttik. Ancak meclis yetkisi encümene devrediliyor. Bunun sıkıntıları ile ilgili Danıştay kararları mevcut. Meclis olarak bu alanın ne kadara kiraya verileceğini bilmiyoruz. Burada belediye meclisinin yetkisinin gaspı var. Belediye meclisinin yetkisinin encümene devrini kabul etmediğimiz için bu maddeye ret veriyoruz. Daha önce İsmetpaşa Mahallesi’nde ilana çıkılmadan bazı yerler encümen kararıyla kiraya verildi. Sıkıntılar yaşandı, bu konular meclise gelirse bizlerde bilgi sahibi oluruz. Yasaya uygun yapılırsa bizde buna destek veririz” şeklinde konuştular.

“ENCÜMEN YETKİLERİ SINIRSIZ DEĞİL”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, “Komisyonda olan arkadaşlarımız bu konuyla ilgili sizi daha fazla aydınlatsaydı. Konuyla ilgili sorular olmazdı. Kiraya verdiğimiz yerlerde iş yeri sahipleri, yatırım yapmak istiyorlar. Ancak kiralamalar kısa dönemli olduğu zaman yatırım yapmak istemiyorlar. Biz de bu konuyu düşünerek talepler Takdir Komisyonuna geliyor. Encümene de kararlar geliyor. Açık ihaleyle kiralama yapan kişi tarafından alınabiliyor. Sıkıntı oluşmaması için oluyor. Encümen yetkileri sınırsız değil. Bahsetmiş olduğunu noktaları dikkate alacağız” dedi.

BEDELİ ARTABİLİR

Gündemin 3.maddesi mecliste görüşüldü. İlgili maddeye göre Akdere Mahallesi’nde yol boyu ticari teşekkül hattı olarak belirlenmesi teklifi konuşuldu. Konuya ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, ilerleyen yıllarda bu bölgede kamulaştırma yapılması halinde burada kamulaştırma bedellerinin artabileceğini ve bunun da belediye bütçesine yük getireceğini belirttiler. Meclis üyeleri, “Bu bölgede bulunan evler, ticari alan olarak mı değerlendirilecek? Bu durumun netleşmesi gerekiyor. Burası ticaret alanı yapılırsa buranın değeri daha da artar. Şahinbey Belediyesi olarak bu bölgelerde kamulaştırma yapılması halinde bedeller artabilir. Kentsel Dönüşüm çalışmaları sırasında sorun yaşanacağını düşünüyoruz” diye konuştular.

İŞYERLERİ İÇİN DÜZENLEME YAPILIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel ise, “Yılbaşından sonra yapılan çalışmalarda bu bölgede bulunan işyerlerinde ruhsat sorunu yaşadığını gördük. Bu iş yerlerinin ruhsat alınabilmesi için bu düzenleme yapılıyor. Altı dükkan olan konutlarla ilgili olan biz düzenleme var. Buradaki iş yerlerinin kapanmaması, kaçak durumuna düşmemesi için bu çalışmayı yaptık” açıklamasında bulundu.

Gündemin 3.maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

2019 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Aralık ayı İkinci Birleşim Toplantısının 2019 yılının son meclis toplantısı olduğunu belirten Güzel, “Nisan ayından bu yana yapılan toplantılarda 97 meclis kararı alındı. Bu kararların yüzde 80’i oy birliği ile kabul edildi. Çalışmalarımıza katkıda bulunduğu için tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.