Hava Durumu

Şahinbey’de ‘kaçak yapı’ tartışması

Şahinbey Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda Burç Karakuyu Köyü’nde kaçak olarak inşa edilen yapının durumu gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2019 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2019 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey’de ‘kaçak yapı’ tartışması

Şahinbey Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında yapıldı.  Toplantıda Burç Karakuyu Köyü’nde kaçak olarak inşa edilen yapının durumu gündeme geldi.

Burç Karakuyu Köyü’nde bulunan kaçak yapılaşmayı gündeme taşıyan CHP’li meclis üyeleri, “Burç Karakuyu Köyü’nde kaçak bir yapı var. Bu konuyu daha önce gündeme taşıdığımız zaman konuyla ilgili işlem yapıldığını söylendi. Ne hikmetse burası tamamlandı, burası ile ilgili Şahinbey Belediye ne yaptı? Vatandaş evine bir kat çıktığı zaman belediye hemen cezai işlem uyguluyor, yıkım yapıyor. Burası ile ilgili işlemlerin eksik kaldığını görüyoruz. Sosyal medyada bir vatandaş belediye aleyhine yazı yazdığı zaman hemen dava açıyorsunuz. Bu yapı ile ilgili yapılan şikayetlerde ise “kovuşturmaya gerek yoktur” kararı çıkıyor. Bir odanın başkanını mahkemeye veriyorsunuz, meclis üyelerinin burada konuşmasına tahammül gösteremiyorsunuz. Hukuku bir sopa gibi kullanıyorsunuz, söz konusu şahıs ile ilgili herhangi bir işlem yapıldı mı?” şeklinde konuştular.

“PARTİZANLIK YAPMIYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Burası bir hukuk devleti. Hukuka başvurmak herkesin yasal hakkıdır. Adaletin verdiği karar hepimizi bağlar. Biz bahsedilen konu ile ilgili gerekli başvuruları yaptık, yıkımı gerçekleştirdik. Tekrar yapılmışsa yeniden işlem yapacağız. Parti ayrımı yapmadan, hizmet veriyoruz. Partizanlık yapmıyoruz” diye konuştu.

10 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Şahinbey Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısında gündemde yer alan 10 madde görüşüldü. Gündem maddelerinin 2 tanesi oy çokluğu, kalan 8 madde ise oybirliği ile kabul edildi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.