Hava Durumu

Şahinbey’de engelliler unutulmadı

Şahinbey Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla. 75 adet akülü ve manuel tekerlekli araç dağıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2009 yılından bu yana 2 bin 315 adet akülü ve manuel araç yardımında bulunduklarını belirtti. Tahmazoğlu, “2009 yılından bu yana 6 milyon 663 bin 650 TL’lik akülü ve manuel sandalye aldık” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey’de engelliler unutulmadı

Şahinbey Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla. 75 adet akülü ve manuel tekerlekli araç dağıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2009 yılından bu yana 2 bin 315 adet akülü ve manuel araç yardımında bulunduklarını belirtti. Tahmazoğlu, “2009 yılından bu yana 6 milyon 663 bin 650 TL’lik akülü ve manuel sandalye aldık” açıklamasında bulundu.

Şahinbey Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla. 75 adet akülü ve manuel tekerlekli araç dağıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, Rahmet Yardımlaşma Derneği Başkanı Imam Zaza, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke ve davetliler katıldı.

“ENGELLİLERE YÖNELİK YASAL DÜZENLEMELER YAPILDI”

Törende bir konuşma gerçekleştiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bugün önemli günlerden bir tanesi, engellileri anmak, hatırlamak yeterli değil. Dertlerine çare olmak, onlar için bir farkındalık meydana getirmek çok önemli. 2003 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın Hükümeti kurmasından itibaren engellilere yönelik, Türkiye’de gerek yasal düzenleme gerekse uygulama bakımından birçok yenilikler yapıldı. Engellilere bakım konusunda hükümetimizin ciddi anlamda bir maaş desteği var. Araç-gereç destekleri, bakım ve tedavilerini üstlenme noktasında fiziki şartların engelli bireylerin yaşamına uyguna hale getirilmesi konusunda yapılan birçok düzenleme var. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Yerel yönetimlerinde de bu konuda vazifeleri var, esas olarak engelli bireylere en yakın olan kamu kurumu yerel yönetimlerdir. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren, 2009 yılından bu yana engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, araç-gereç ve diğer ihtiyaçlarını karşılama noktasında biz de üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz.”

“2 BİN 315 ADET ARAÇ YARDIMINDA BULUNDUK”

“2009 yılından bu yana 647 tane akülü, bin 668 adet manuel olmak üzere 2 bin 315 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Hiçbir şarta bağlamadan bu yardımlarda bulunduk. Kimin ne ihtiyacı varsa, ne zaman ihtiyacı varsa bekletmeden yardımda bulunuyoruz. Yıl içerisinde de iki defa tören düzenliyoruz. Sadece bu günleri beklemiyoruz, ihtiyaç sahibi olan kimselere tekerlekli sandalyeleri gönderiyoruz. 2009 yılından bu yana 6 milyon 663 bin 650 TL’lik akülü ve manuel sandalye aldık. Engelli kardeşlerimiz güle güle kullansınlar. Esas olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktır. Geçmişte bir takım sıkıntılar vardı, bu sıkıntılar sona erdi. Türkiye’de üretilen engellilerimizin ihtiyacını karşılayan sandalyeleri, hiçbir şart aramadan yardımcı oluyoruz. Bu durum size karşı sunulan bir lütuf değil, bir vazifenin yerine getirilmesidir.”

“DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR”

“Sosyal marketimizden 7 bin aile, hiçbir şarta bağlı olmadan sosyal yardım alıyor. Geriye çevirdiğimiz hiç kimse yok. Hiçbir vatandaşımızı, ihtiyaç sahibini geri çevirmedik ve çevirmeyeceğiz. Çünkü sizlerin duanıza ihtiyacımız var. Bu hizmetleri yapabilmek için sizlerin dualarına ihtiyacımız var. Şehir genelinde 4 tane akülü araç dolum istasyonu var. Ortopedik ve işitme engelli kardeşlerimize cihaz desteğini sürdürüyoruz. Parklarımızı, yollarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik, getirmeye devam ediyoruz.”

“ŞAHİNBEY AMPUTE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR”

“Ampute Futbol Takımımız ve Engelli Basketbol Takımımız var. Ampute Takımımız başarıdan başarıya koşuyor, şimdiye kadar üç kez Türkiye Kupasını, bir kez ise Süper Lig Şampiyonluğunu kazandı. Bu yılda 5 maçta 5 galibiyet ile lider konumunda. Pazar günü Akkent Spor Köyü’nde saat 12.00’de maçımız var. tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Onların mücadelesi gerçekten önemli. Sahada mücadeleleri ile insanları gururlandırıyorlar. Takımlarımıza başarılar diliyoruz. Rahmet Derneği, engelli kardeşlerimize verilmek üzere bağışta bulundu. Bağışın miktarı önemli değil, önemli olan yardımda bulunabilmektir. STK’larla işbirliği yapıyoruz, çalışıyoruz. Önemli olan toplumda birbirimize yardım ederek, birlik ve beraberlik içinde yaşamaktır” dedi.

“ONUR DUYUYORUZ”

Rahmet Yardımlaşma Derneği Başkanı Iman Zaza, “Rahmet Yardımlaşma Derneği olarak, böyle bir organizasyonun parçası olmaktan onur duyuyoruz. Rahmet Yardımlaşma Derneği olarak, gıda yardımı, gıda ve gıda dışı yardımlar ve eğitim gibi konularda yardımlarda yer almaktadır. Şahinbey Belediyesi ekibine ve yöneticilerin saygılarımızı sunuyoruz. Gelecekte yapılacak projelerde Şahinbey Belediyesi ile çalışmaktan onur duyacağız” diye konuştu.

“GAZİANTEP’TE ÇIĞIR AÇTI”

Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, “3 Aralık Engelliler Günü, 10-16 Mayıs Engelliler haftasında Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu mutlaka bir etkinlik düzenliyor. Aha önceden engelli vatandaşlara dar ve olumsuz bir bakış açısıyla bakarlardı. Ancak Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikten sonra Gaziantep’te bir çığır açtı ve engellilere sahip çıktı. Daha önceden mavi kapaklar toplanarak engelliler için akülü tekerlekli sandalye alınıyordu. Kendisinin sayesinde şehrimizde bu algı değişti. Şahinbey Belediyesi yılın her zamanında engellilere akülü veya manuel tekerlekli sandalye dağıtıyor” dedi.

“ÇİLE SONA ERDİ”

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, engellilerin hayatının kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, “AK Parti’nin hükümet olduğu dönemden itibaren engelliler için bir çığır açıldığını söyleyebilirim. Benden önceki dönemlerde başkanlar her zaman yerel yönetimlerde muhatap alınmadığı yönünde sıkıntıları vardı. Ancak o dönemler AK Parti’nin gelişiyle son buldu. Ben Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun bu işten ne zaman bıkacağını çok merak ediyordum. Yılda iki defa bu organizasyonu yapıyor ve engelli kardeşlerimizi mutlu ediyor. Daha önce birkaç varlıklı insanı bulup bir engelli vatandaşın hayatını kolaylaştırmak adına ona akülü sandalye almak için çaba sarf ederdik. Ancak, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun sayesinde bu çile son buldu ve tüm engelliler akülü ve manuel tekerlekli sandalyeye sahip olabiliyorlar” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından 75 adet akülü ve manuel aracın dağıtım töreni gerçekleştirildi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.