Hava Durumu

Şahinbey OSB’ye dev başvuru!

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte yeni bir OSB’nin kurulacağını duyurmuştu. Yapılan duyurunun ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Gaziantep’te kentin ileri gelenleri ile yaptığı toplantının ardından Cevizli Mahallesi, Çimenli Mahallesi ve Mülk Mahallesinde belirlenen parsellere kurulacak olan Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi için talep toplanmaya başlandı. 22 Ocak tarihinde sona eren talep toplama işleminin ardından söz konusu alan ile ilgili 1680 talep toplandığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey OSB’ye dev başvuru!

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekilleri, Oda ve Borsa temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda iş dünyasının sorunları ele alınırken, kurulması planlanan Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi için görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantının ardından Gaziantep Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nda Şahinbey OSB için talep toplanmaya başlandı.

17 MİLYON METREKARE ALANA KURULACAK!

Şahinbey OSB’ye ilişkin Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin 3. Büyük ilçesi olan Şahinbey ilçe sınırları içerisinde yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması için ön talep çalışması başlamıştır. Organize Sanayi Bölgesi kurulması istenilen bölge 17 Milyon metrekare alana sahip ve Cevizli Mahallesi, Çimenli Mahallesi ve Mülk Mahallesinde bulunan belirli parselleri içermektedir.   Söz konusu alanla ilgili olarak istekli sanayiciler tarafından talep formlarının doldurulup 22 Ocak 2021 tarihine kadar Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

1680 FİRMADAN TALEP GELDİ

22 Ocak tarihine kadar devam eden talep toplama süreci sona erdi. Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey OSB için beklenenden 13 kat fazla talep geldiğini kaydetti. Vali Gül, “17 Milyon metrekare alana kurulacak Şahinbey OSB için 1680 firmadan  13 kat talep geldi. Gaziantep’in müteşebbis ruhu bizi yanıltmadı. Bu süreci hep birlikte en kısa sürede tamamlayıp şehrimizin önünü açacağız” şeklinde konuştu.

MERA ARAZİSİNE Mİ YAPILACAK?

Yeni OSB’ye ilişkin yapılan eleştirilerde Şahinbey OSB’nin kurulacağı alanın mera sahası olduğu ileri sürüldü. Sosyal medyada söz konusu iddiada, “Birinci derece Tarım topraklarının dibinde ve hayvancılığın olmazsa olmazı meraları yok edip OSB yapılmak isteniyor. Ne kazanacağız? Ne kaybedeceğiz? Tarım topraklarımız geri gelmez. OSB yapılacaksa tarım olmayan bir yere yapılmalı” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu iddiaya yetkililerden herhangi bir yanıt gelmedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.