Hava Durumu

Şahinbey, desteklerine devam ediyor

Şahinbey Belediye Meclisi Mart ayı 1.Birleşim Toplantısı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantında gündemin 14.maddesinde Şahinbey Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 243 aileye 2 bin 751 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2020 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2020 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey, desteklerine devam ediyor

 

Şahinbey Belediye Meclisi Mart ayı 1.Birleşim Toplantısı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantında gündemin 14.maddesinde Şahinbey Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 243 aileye 2 bin 751 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İdlib’te şehit düşen 36 şehit için başsağlığı dileğinde bulundu. Meclis toplantısından gündemde yer alan 15 madde görüşüldü. 13 madde oy birliği ile çeşitli komisyonlara havale edilirken, 2 madde ise teklif karar olarak oylanarak kabul edildi.

ÖĞRENCİLERE KURU ÜZÜM VE CEVİZ DAĞITILACAK

Toplantıda gündeme alınan 7.maddede, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılacak olan sosyal projeler konuşuldu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal projeler kapsamında okullarda eğitim gören öğrencilerimize, sağlıklı beslenmesi ve gelişimi için kuru üzüm ve ceviz dağıtacağız. Gelişim çağında olan öğrencilerimizin sağlıklı gelişimleri açısından önemli olacağını düşünüyoruz. Diğer bir projemiz ise Yeni evlenen çiftlerimize birer kol saati hediye etmeyi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. Gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

ÜRETİME DESTEK SÜRÜYOR

Gündemin 14.maddesinde yer alan ve ihtiyaç sahibi ailelere canlı hayvan yardımı yapılması konusu meclis gündeminde görüşüldü. Gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimize her türlü desteği sağlıyoruz. Şu ana kadar son üç yılda yapmış olduğumuz desteklerde, 6 bin 200 arpa ve buğday, hayvan yetiştiricileri için 19 bin ton yem dağıtıldı, 750 bin zeytin fidanı ve 150 bin fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Yeni doğan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için yeni doğan setlerimiz var.”

243 AİLEYE HAYVAN DESTEĞİ VERİLECEK

Sözlerini sürdüren Tahmazoğlu, “Hayvancılık ile ilgili yeni bir çalışma yapıyoruz. Köylerimizde hayvancılık yapmak isteyen ama mali gücü olmayan ailelere destek vereceğiz. Şahinbey Kaymakamlığı ile de görüşmeler yaptık. Köylerimizde yaşayan ailelerle ilgili bir inceleme yaptık. Şartları karşılayan 243 aile tespit edildi. Bu ailelerimize iki seçenek sunuldu, isteyen ailelere iki adet büyükbaş hayvan, isteyen ailelere ise 17 adet küçükbaş hayvan verilecek. 92 ailemiz büyükbaş hayvan, 151 tanesi ise küçükbaş hayvan istedi. Bununla ilgili çalışmamız hazır, meclis kararı ile birlikte hemen harekete geçeceğiz. Parasını yatıracağız, önümüzdeki süreçte ailelere teslim edilmeye başlanacak. Hayvanları, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden alıyoruz. Hepsini devletten alıyoruz. Bu kapsamda 243 ailemize toplam 2 bin 751 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan verilecek. Hayırlı olsun diyorum” açıklamasında bulundu.  

Teklif karar olarak gündeme gelen maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İDLİB SALDIRISINA ORTAK TEPKİ

Gündem madde maddelerinin tamamlanmasının ardından Ak Parti, MHP ve CHP Grup Başkanvekillerinin ortak imzası ile hazırlanan ve İdlib Saldırısını kınayan ortak açıklama okundu. Siyasi partiler adına açıklamada bulunan Şahinbey Belediye Meclis üyesi Halil Uğur, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde şanlı ordumuza yönelik hain saldırıda 36 evladımız şehit oldu. Acımızın tarifi mümkün değil. Askerlerimize yapılan saldırılara kahraman ordumuz gereken cevabı misliyle vermiş ve vermeye devam etmektedir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, hiçbir zamanda kalmayacaktır. 911 kilometre sınırımız bulunan aynı bölgenin paydaşları olarak Suriye’de yaşanan insani drama mani olmak ve ülkemizin güvenliği için siyasi yöntemlerle olması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Siyasi görüş ve farklılıklarımız ne olursa olsun Şahinbey Meclisi olarak bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak şartıyla, ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi düşünmekteyiz.  Bu alçak saldırıyı, millet iradesi ile oluşmuş CHP, MHP ve Ak Parti parti grupları olarak şiddetle kınıyoruz” açıklamalarına yer verdi.

Konuşmaların ardından bir sonraki birleşimin 5 Mart Perşembe Günü saat 16.00’da yapılmasına karar verilerek oturuma son verildi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.