Hava Durumu

Şahin ile görüşecekler

Gaziantep’te faaliyet gösteren Et Hali’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı gündeme gelmişti. Et Hali esnafının GATEM Bölgesi’nde inşa edilen yeni Et Hali’ne taşınacağı ileri sürülürken, Halin taşınması ile ilgili tartışmalı süreç devam ediyor. CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, esnafla bir araya gelerek, esnafın sorunlarını dinlediler. Vekiller, konuya ilişkin teknik bilgilerin alınmasının ve meclis üyeleri ile görüşülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşeceklerini belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2020 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahin ile görüşecekler

Et Hali’nin taşınacağına ilişkin bilgiler üzerine harekete geçen esnaf, taşınmak istemediklerini belirtmişlerdi. Esnaflara yönelik herhangi bir tebligat yapılmamasına rağmen alınan bilgiler doğrultusunda harekete geçen Et Hali esnafı, taşınma işleminden vazgeçilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunmuştu. Esnafın sorunlarını incelemek üzere Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan ve CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, Et Hali ve Spotçular Çarşısında incelemede bulundular. Esnafla bir araya gelen milletvekilleri, esnafların sorunlarını dinlediler.

“YIKIM KARARI ALINDI”

Esnafların zor durumda olduğunu belirten CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Geçtiğimiz hafta esnaf ile bir araya gelerek sorunlarını görüştük. İlginç bir şekilde ne zaman yapıldığı belli olmayan bir çalışma ile burasının depreme dayanıklı olmadığı ileri sürülerek, çarşı ve et halinin yıkılacağı esnafa bildirilmiş. Burası ile ilgili bir çalışma yapılmış olabilir, teknik konulardır. Et Hali’nde ve Sportçular Çarşısında çok sayıda esnaf bulunuyor.  Esnafın bulunduğu alanın yıkımından önce onlara bir yer gösterilmesi gerekirdi.  Yıkım kararı var ama yer gösterilmiyor. 15 yıldır deprem analizi yapılmayan bir alana son anda bir deprem analizi yapılarak, yıkım kararı alınıyor. Esnafa bu konuda bilgi verilmiş.  O bölgeye giderek esnaf ile görüştük. Esnaf kendilerine bir yer gösterilmemesinden dolayı sıkıntılı durumdalar.  Bölge esnafı, Şahinbey Bölgesi’nde bulunan bazı noktaların kendilerine verilmesi talebinde bulunmuş ancak olumlu bir cevap alamamışlar. Belediyenin esnafın mağdur olmaması için bu insanlara yer göstermesi gerekiyor. Konuyla ilgili temaslarda bulunacağız, meclis üyelerimizle de görüşülmesinin ardından konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

“ESNAF MAĞDUR EDİLMEMELİ”

Esnaf ile yaptıkları görüşmeyi aktaran CHP Gaziantep Milletvekili  İrfan Kaplan, “Büyükşehir Belediyesi, Et Hali ve Spotçular Çarşısında bulunan esnafın taşınmasını istiyor. Gerekçe olarak ise esnafın bulunduğu hal ve çarşının depreme dayanıksız olması gösteriliyor. Yıllardan bu yana çarşı ve et hali ile ilgili çalışma yapılmadı. Burada bulunan esnaflar işsiz bırakmak, kısa süre içerisinde tahliye etmek doğru değil. Oradaki kasap ve diğer esnafın durumunu ile ilgili Belediye Meclis üyelerimizden bilgi alacağız sonrasında ise elimizdeki bilgiler ışığında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşeceğiz. Esnaf için önceden bir yer belirlenmesi gerekiyordu. Diğer yandan burası vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıkları bir alan” diye konuştu. 

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.