Hava Durumu

"Sahada ne olup bittiğinden haberleri yok"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen hafta resmi açılışı yapılan Gaziantep'teki 300 fabrikaya ilişkin ortaya atılan iddialara yönelik, "Gaziantep sanayicileri 15 milyar liraya yakın yatırım yaptılar, 45 bin vatandaşımıza doğrudan istihdam oluşturdular. Muhalefet, komple yeni yatırımla ilave yeni yatırım arasındaki ayrımı bile bilmiyor, bir firmanın birden fazla fabrikası olabileceğini kafaları almıyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Sahada ne olup bittiğinden haberleri yok"

Bakan Varank, video konferans yöntemiyle katıldığı Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, OSBÜK ile bir önceki toplantının yapıldığı mayıs ayıyla kıyasla daha pozitif ve güçlü bir görünüm olduğunu söyledi.

15 MİLYAR TL YAPTIRIM YAPILDI

Son dönemde gerçekleştirilen toplu fabrika açılışlarına da değinen Varank, 1 ay önce Gebze'de Makine İhtisas ve İMES OSB’de yer alan 40 fabrikanın açılışını yaptıklarını anımsattı. Varank, geçen hafta sonu da Gaziantep'te 300 tesisin resmi açılışını yaptıklarını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu fabrikalar için Gaziantep sanayicileri 15 milyar liraya yakın yatırım yaptılar, 45 bin vatandaşımıza doğrudan istihdam oluşturdular. Ortada gerçekten muazzam bir emek var. Bu emeği takdir etmek yatırım yapan sanayicilerimize moral vermek için bu törenleri düzenliyoruz.

Biz bunları yaparken, hiçbir üretimi hiçbir katma değeri olmayan, heykel açmayı yatırım sanan muhalefet de boş durmadı. Anlamadan, dinlemeden hemen saldırıya geçti. Biz güya fabrika diye lokanta, eczane, market açmışız, 40-50 yıllık fabrikaları, sıfırdan açıyor gibi göstermişiz. İddiaları neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Bu arkadaşlar, komple yeni yatırımla ilave yeni yatırım arasındaki ayrımı bile bilmiyor. Ayrıca, firma açmakla üretim tesisi açmanın aynı şey olduğunu zannediyorlar. Bir firmanın birden fazla fabrikası olabileceğini kafaları almıyor. Sahada ne olup bittiğinden zerre haberleri yok, hiçbir şey bilmiyorlar ama laf çok, ezber çok."

"Gaziantep sanayicisi iddialara yerinde yanıt verdi"

Gaziantep'te açılışı yapılan bazı fabrikalara ilişkin bilgilerin yer aldığı kartları gösteren Varank, "Gaziantep sanayicisi de bu süreçte bütün iddialara yerinde yanıt vermek üzere, basın turu düzenledi ve bu iddiaların gerçek olmadığını ispatladı. 300 firmalık listede bir firmanın başka bir firmanın yerine yanlışlıkla yazılması üzerinden bütün bu tezvirat başlatıldı. OSB bu 300 firmalık listeyi kendisi yayınladı. Kamuoyunu yanıltmak istese böyle bir listeyi yayınlar mı? Cehaletin bu kadarıyla uğraşmak çok üzücü." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.