Hava Durumu

Sağlığımız kimlere emanet!

Covid-19 Salgını ile birlikte vatandaşların maske kullanımı arttı. Maske kullanımında meydana gelen artış ile birlikte merdiven altı işletmelerde üretilen maskeler piyasaya sürülmüş, bu maskelerin sağlıksız koşullara üretilmesinin insan sağlığı açısından zararlı olduğu ifade edilmişti. Geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarında paylaşılan bir görüntü, görenleri dehşete düşürdü. Görüntülerde, tek kullanımlık maske imal eden bir şahısın maskelerin iplerini yapıştırırken kendi tükürüğünü kullandığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2020 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sağlığımız kimlere emanet!

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı maske, hayatımızın bir parçası haline geldi. Virüsten korunmada önemli bir rol oynayan maskeyi takmak, zorunlu hale getirildi. Durum böyle olunca hemen her yerde cerrahi ve bez maske satılmaya başladı. Kimi meydanlarda seyyar tezgahlarda maske satıyor, kimi çeşitli dükkanlarda tek veya kutu halinde maske satışı yapıyor.

UZMANLAR UYARDI…

Uzmanlar merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen maskelerin virüse karşı koruması olmadığını belirterek, bu maskelerin risk oluşturduğunu ifade ediyor. Özellikle nerede üretildiği bilinmeyen ve pek çok yerde satılan boyalı, desenli bez maskelerin kanserojen madde içerebileceği belirtiliyor.

TÜKÜRÜĞÜNÜ KULLANARAK YAPIŞTIRDI

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir görüntü, izleyenleri hayrete düşürdü. Söz konusu görüntülerde, tek kullanımlı maske üretimi yapan bir kişinin maskelerin iplerinin yapıştırılması sırasında tükürüğünü kullandığı görüldü. Şahsın, müzik eşliğinde oynadığı anlara videoya yansıdı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerin ardından çok kez gündeme gelen maskelerin ne kadar sağlıklı olduğu konusu yeniden tartışılmaya başlandı.

MASKE ÜRETİCİLERİNE TSE ŞARTI GETİRİLDİ

Gaziantep İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İl genelinde üretimi yapılan tüm cerrahi maskeler için TSE belgesi alma zorunluluğunun getirilmesi yönünde karar alındı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.