Hava Durumu

Rumkale güzelleşiyor…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan Rumkale Kıyı ve Çevre Düzenlemesi Uygulama Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, projenin Eylül ayında tamamlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Rumkale güzelleşiyor…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Rumkale Kıyı ve Çevre Düzenlemesi Uygulama Projesi başlatılmıştı. 6 ay sürmesi beklenen proje kapsamında otopark düzenlemesinin yanı sıra, dik yamaçlara 100 adet seyir terası, kıyıda ise 7 adet satış birimi kurulması hedefleniyordu. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalarla; kentin tarihi, kültürü ve turizmi hareketlendirilecek. Bu doğrultuda Dünya'nın görmek için can atacağı Rumkale, yurt içi ve yurt dışından kente gelen turistlerin uğrayacağı mekânlar arasında yerini alacak. Fırat nehriyle Merzimen çayının birleştiği, yüksek kayalarla örtülü bir tepe üzerinde konumlanan Rumkale, kentin yeni turizm yüzü olacak.

TURİZM POTANSİYELİ YÜKSELECEK

Projeye ilişkin çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, projenin Eylül ayında tamamlanacağını belirtti. Cihan, Rumkale’nin kent için önemli olduğunu ve turizm potansiyelinin yükselmesi için tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.