Hava Durumu

Restorasyon bekleniyor!

Tışlaki Mahallesi’nde bulunan Sabun Hanın Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, Sabun ve Pekmez Müzesi yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamaların ardından Sabun Hanın restore edilmesi için KUDEB Daire Başkanlığı tarafından gerekli hazırlıklara başlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Sabun Han için ihale yapıldığını ve restorasyona başlanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2020 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Restorasyon bekleniyor!

gaziantep,Yıllardır bakımsız durumda bulunan Sabun Han, etkili olan her yağış sonrasında biraz daha çürüyor. Bakımsızlık ve yağışlar nedeniyle çürüyen handa, geçtiğimiz kış etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle iki kez çökme yaşandı. Çökmelerin yanı sıra sahipsiz kalması nedeniyle madde bağımlısı gençlerin de meskeni haline gelen hanın kurtarılması için harekete geçilmemesi vatandaşların tepkisini çekmişti.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Son olarak geçtiğimiz yıl etkili olan yağış sonrası hanın duvarlarının çökmesi nedeniyle mahalle sakinlerinin endişesi bir kat daha arttı. Handa meydana gelen çöküntü sırasında can ve mal kaybı yaşanmazken, hanın restorasyonu konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli adımları atmamasından dolayı mahalle sakinleri tepki göstermişlerdi. Yıllardır atıl halde bulunan hanın tehlikeye neden olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, ‘restorasyon için neyi bekliyorsunuz?’ sorusunu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yöneltilmişti.

SABUN VE PEKMEZ MÜZESİ OLACAK

Hanın restorasyonu ile ilgili sevindirici haber Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan’dan geldi. Hanın durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Cihan, “Sabun Han ile ilgili ihale süreci sona erdi. Hanın restorasyonuna yakın bir dönemde başlıyoruz. Restorasyonun tamamlanmasının ardından Sabun Han, Sabun ve Pekmez Müzesi olarak faaliyetlerine devam edecek” diye konuştu.

 Sabun Han’da restorasyon çalışmalarının önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.