Hava Durumu

“Rehavete kapılmamalıyız”

Gaziantep’te vaka sayılarının düşmesi ile birlikte kentte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının önemi anlaşıldı. CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, Covid-19 Salgını ile mücadeleyi anlattı. Son haftalarda vaka sayılarında düşüş yaşandığını kaydeden Yılmazkaya, “Son haftalarda bir toparlanma var. Bu durum nedeniyle Gaziantep halkı rehavete kapılmamalı. Covid-19 sinsi bir hastalık, tamamen düzelme söz konusu değil. Türkiye’nin birçok ilinde vaka sayıları artarken Gaziantep’te azalma oldu. Ancak halen istenen noktada değiliz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Rehavete kapılmamalıyız”

Son haftalarda Gaziantep’te vaka sayılarının düşmesi ile birlikte rahat bir nefes alındı. Haziran ayında başlayarak Ağustos ayına kadar devam eden vaka sayılarındaki artışın gerilemesi ile birlikte Gaziantep’te tedbirlere uymanın önemi anlaşıldı. CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, Covid-19 Salgını ile mücadeleyi anlattı.  Salgının Gaziantep’teki durumunu değerlendiren Yılmazkaya, “Son üç haftadan bu yana Gaziantep’te vaka sayılarında bir azalma olduğu görülüyor. Hekimler olarak bunu hissediyoruz. Haziran, Temmuz ayları ve Ağustos ayının ilk haftasında vaka sayılarında yükseliş olduğunu gördük. İnsanlar, yer bulmakta güçlük yaşıyorlardı. Bizlere ulaşan insanlara yardımcı olmaya çalıştık. Son haftalarda bir toparlanma var. Bu durum nedeniyle Gaziantep halkı rehavete kapılmamalı. Covid-19 sinsi bir hastalık, tamamen düzelme söz konusu değil. Türkiye’nin birçok ilinde vaka sayıları artarken Gaziantep’te azalma oldu. Ancak halen istenen noktada değiliz. Halkımız, maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeli.”

“İNSANLAR HASTANELERE GİTMEYE ÇEKİNİYOR”

Pandemi hastanelerinin önemine değinen Yılmazkaya, “Pandemi sürecinin başladığı ilk günden bu yana bazı hastanelerin pandemi hastanesi olarak görevlendirilmesi gerektiğini ilk söyleyen kişilerden bir tanesi benim. Toplumda Covid-19 haricinde, tedavi edilebilecek pek çok hastalık var. Covid-19 hastaları tüm hastanelerde olduğu zaman, insanlar hastanelere gitmeye çekiniyorlar. İnsanlar, hastalıklarının seyri ile ilgili kontrollere gitmekten çekiniyorlar. Bu anlamdan bir vekil olarak, Gaziantep’te ve tüm illerimizde bazı hastanelerin pandemi hastanesi olarak görevlendirilmesi gerektiğini söyledim.”

“PANDEMİ HASTANELERİ OLUŞTURULMALI”

Bazı hastanelerin pandemi hastanesi olarak ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmakaya, “İnsanların, hastanelere rahatlıkla başvurabilmeli. Kronik hastalığı, şeker, tansiyon, kalp hastalığı olan ya da erken teşhis edilmesi gereken bir hastalığı bulunan kişilerin mutlaka hastanelere başvurmaları gerekiyor. Kimi zaman bu gibi rahatsızlıkları olan kişilerin Covid-19 nedeniyle hastanelere başvurmamaları nedeniyle yaşamlarını yitirdiklerini duyuyoruz. O nedenle kimi hastanelerin yalnızca pandemi hastalarına tahsis edilmesi, kalan hastaneleri ise insanların gönül rahatlığı ile başvurabilecekleri hale getirmemiz gerekiyor. Böylelikle, insanlar tedavilerini daha rahat bir şekilde yaptırabileceklerdir. Bu hastaneler kamu ve özel hastaneler olarak ayrılabilir. Kamudan ve özel hastanelerden bazıları pandemi hastanesi olarak ayrılabilir.

“PANDEMİ HASTANELERİ PLANLANMALI”

Sözlerini sürdüren Yılmazkaya, “Çok büyük bir yığılma olması durumunda tüm hastanelerimiz pandemi hastanesine dönüştürülebilir. Kontrollü bir şekilde bazı hastaneleri pandemi, bazı hastaneleri ise steril hastaneler olarak ilan edersek, insanların daha planlı şekilde hastanelere başvuru yapmaları sağlanmış olur. Mücahitler Hastanesi bu kapsamda pandemi hastanesi oluyor. İkinci aşamada ise Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olacağı ifade ediliyor. Bu anlamda Gaziantep’te ve diğer illerimizde pandemi hastaneleri planlanmalı” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.