Hava Durumu

PTT çalışanları, ne olacak?

Sağlık ve Ulaştırma bakanlıklarının koordinasyonunda, 20-65 yaş aralığında bulunan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacak. ePTTAvm'de oluşan yoğunluğun ardından maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaya başlanırken, PTT Dağıtım Merkezlerinden çalışan personelin iş yükü arttı. PTT çalışanları, sosyal yadım ve emekli maaşlarının dağıtımı nedeniyle haftanın 7 günü gece geç saatlere kadar çalışırken, tıbbi maske dağıtımlarının başlaması ile birlikte iş yükü daha da artacak olan PTT çalışanlarının durumunun ne olacağı merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
PTT çalışanları, ne olacak?

Koronavirüs Salgını nedeniyle PTT Şubelerinde büyük yığılma meydana geldi. PTT Şubelerinin kapatılmasının ardından PTT çalışanları, posta, kargo ve faturaların yanı sıra 65 yaş üzeri vatandaşların maaş ödemeleri ve sosyal yardımların dağıtımı görevlerini de üstlenmişti. E-PTTAvm üzerinden alınacak siparişler ile20-65 yaş arasında vatandaşlara her hafta ulaştırılacak olan ücretsiz tıbbi maske dağıtımı ile birlikte PTT çalışanlarının iş yükü bir kat daha artacak. Zorlu süreçte koruyucu ekipman eksikliği içerisinde de çalışmalarını sürdüren PTT çalışanları, sosyal yardımlar, 65 yaş üzeri vatandaşların maaş ödemeler, kargo, posta hizmetlerinin yanında ücretsiz maske dağıtımı görevlerinin de üstlenilmesi ile birlikte iş yükünün daha da artmasından endişe duyuluyor.

GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞIYORLAR

Sosyal yardım ödemeleri ve maaş ödeme görevlerini üstlenen PTT personeli, yoğun şekilde çalışıyor. Gelen bilgilere göre, maaş ve sosyal yardım ödemeleri nedeniyle çok sayıda işlemin aksadığı, çalışanların bu yardımları yetiştirme konusunda sorunlar yaşadıkları öğrenildi. Personellerin tamamının, gece geç saatlere kadar görev yaptığı öğrenildi.

ÇALIŞANLARIN İŞ YÜKÜ ARTTI

Türk Haber –Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz, PTT çalışanlarının durumlarını anlattı. Yavuz, “PTT çalışanları, bu zorlu süreçte mesai kavramı gözetmeksizin canla başla çalışıyorlar. Sosyal Yardım ödemeleri, 65 yaş üzeri vatandaşların emekli maaşları gibi hizmetler başta olmak üzere pek çok hizmeti vatandaşlarımıza sunmaya devam ediyoruz. Şu anda tıbbi maske dağıtımı ile ilgili yazı elimize ulaşmadı. Dağıtım ile ilgili net bir bilgi yok.  Şu anda dağıtıcıların tamamına yakını emniyet güçleri ile birlikte sosyal yardımların dağıtımını sağlıyor. Mesai gözetmeksizin gece geç saatlere kadar dağıtımlar sürüyor.  Koruyucu ekipman noktasında Genel Müdürlüğümüz tarafından çalışma yapılıyor. Arkadaşlarımız sürekli olarak sahadalar, hafta sonları dahil olmak üzere 7 gün gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürüyorlar.”

“ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Maske dağıtımı noktasında çalışanlarının iş yükünün artacağını kaydeden Yavuz, “Arkadaşlarımız bu konuda özverili şekilde çalışacaklardır. Biz de sendika olarak arkadaşlarımızın yanında duracağız. Onların haklarının korunması konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İdari Hizmet Sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlarımızın da ek mesai ücretlerinin tavandan ödenmesini talep ediyor. Performans ücretlerinin tavandan ödenmesini istiyoruz. Bu zorlu süreçte PTT’nin ne kadar önemli bir kurum olduğunun anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışma şartlarının düzenlemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamalarına yer verdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.