Hava Durumu

Protokol yine sahaya indi!

Gaziantep’te Koronavirüs Salgınının etkisi her geçen gün artıyor. Salgına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısında sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere yeni tedbir kararları alındı. Alınan kararların ardından Gaziantep Protokolü sahaya inerek, vatandaşlara yeni alınan kararları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2020 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2020 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Protokol yine sahaya indi!

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Kızılay Şube Başkanı Nihat Yıldırım ile birlikte kent genelinde denetim çalışmalarına katıldı.

PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNAN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Vali Gül, beraberinde bulunan heyet ile birlikte ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Kızılay Kan Merkezi’nde incelemelerde bulunarak sağlığına kavuşup plazma bağışında bulunan vatandaşlara, sağduyulu davranışları için teşekkür etti.

“İYİLEŞTİRME SIRASI SENDE”

Burada açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Sen iyileştin, şimdi iyileştirme sırası sende.COVID-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen hastalardan Türk Kızılay tarafından toplanan kan plazması, kritik durumda olan hastaların tedavisinde kullanılıyor. Haydi, sen de bir başkasına hayat ver” ifadelerini kullandı.

AŞEVİ’NDE İNCEMELE YAPTI

Vali Gül Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Kızılay Şube Başkanı Nihat Yıldırım ile birlikte Kızılay Aşevi’nde incelemelerde bulundu. Burada incelemelerde bulunan Vali Gül, “Kızılay Aşevi,ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sıcak yemeği evine kadar ulaştırıyor” dedi.

VALİ GÜL VE PROTOKOL ÜYELERİ DENETİMLERE KATILDI

Vali Gül ve protokol üyeleri, Onat Kutlar Mahallesi’ndeki semt pazarında denetimde bulundular. Burada Pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Gül, maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırattı. Alınan tedbirlerin önemine değinen Vali Gül, sosyal hareketlilik konusuna uyarılarını yineledi.

ŞAHİN’DEN SAĞLIK UYARISI

Denetim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bilim insanları açıklıyor: COVID19'la mücadele için kalsiyum, çinko, magnezyum, C ve D vitaminleri ile bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek önemli. Ve bu vitaminleri sadece ilaç olarak değil; sarımsak, soğan gibi sebzeler ve meyvelerden de doğal bir şekilde alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.