Hava Durumu

“Projeye özel kredi oluşturulacak”

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısı’nda, dar ve orta gelirli vatandaşlar için inşa edileceği açıklanan 14 Bin Konut Projesi’ne ilişkin tartışmalı süreç gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Latif Karadağ, 14 Bin Konut Projesi’ne özel uygun kredi koşulları oluşturulması için Halkbank ile görüşmelerin sürdüğünü, ön talep toplama sürecinin ardından vatandaşların isteklerine göre hareket ederek konut alanları oluşturulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Projeye özel kredi oluşturulacak”

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısı GBB Başkanvekili Latif Karadağ Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemde yer alan 57, gündem dışından gündeme alınan 6 madde olmak üzere toplam 63 madde görüşüldü.

GAGEV’E 7 MİLYON TL…

Toplantıda gündem dışından gündeme alınan 3.maddede, Gaziantep’in Kuruluşu’nun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında GAGEV’e 7 milyon TL kaynak aktarılması ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e protokol imzalanması için yetki verilmesi gündeme geldi.

Oy birliği ile gündeme alınan madde, teklif karar olarak CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi.

“VATANDAŞ NASIL EV SAHİBİ OLACAK?”

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 14 Bin Konut Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kireç, “14 Bin Konut Projesi ile ilgili başvurular başladı. Dar ve orta gelirli vatandaşlar için inşa edileceği ifade edilen konutların, Kuzeyşehir’de 300 bin, Güneyşehir’de ise 330 bin TL’de başlayan fiyatlar belirlendiği görüldü. Banka kredisi ile satın alınacak evler için vatandaşların ödeyeceği bedeller neredeyse 600 bin TL’ye kadar yükselecek gibi görünüyor. Fiyatları öğrenen vatandaşların başvurularını geri çektiği, Suriyeli Mültecilerin ev sahibi olmak üzer başvuruda bulundukları ileri sürülüyor. Bu şartlarda dar gelirli vatandaşlar nasıl ev sahibi olacak?” diye sordu.

“GÜNLÜK 1200 BAŞVURU ALIYORUZ”

Kireç’in gündeme getirdiği konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, günlük 1200 vatandaşın konut başvurusunda bulunduğunu kaydetti. Güzelbey, “14 Bin Konut Projesi kapsamında, arsalarımızı tüm süreçleri tamamlanmış şekilde müteahhitlere satacağız ve iki yılda konutları tamamlamalarını isteyeceğiz. Bunun yanında TOKİ’nin yapmış olduğu projelerdeki gibi biz de projeler yaptık, daha maliyeti ucuz olacak şekilde hazırladık. TOKİ’yle farkımız şu; TOKİ’nin yaptığı konutlarda, 6 ayda bir fiyatlar artıyor. Alan kişiler bunun farkında değil, dolayısıyla banka kredisinden daha fazla bir oran ödeniyor. Biz banka kredisi ile vatandaşları ev sahibi yapacağız. Bu konuda Halkbank ile uygun faizli kredi noktasında görüşmeler yapıyoruz. Ön talep ve kura işleminin ardından tüm işlemler banka üzerinden yapılacak. Günlük 1200 başvuru alıyoruz.”

“BAŞVURULARA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ”

Sözlerini sürdüren Güzelbey, “Başvuruları etap etap almaya devam edeceğiz. Şu anda ilk etap için ön başvuruları alıyoruz. Buradaki başvuruların sonucunda taleplere göre, 90 metrekarelik değil de 65 metrekarelik daha küçük evler için 210-220 bin bandına çekmeyi düşünüyoruz. Ön talepleri toplayarak vatandaşın isteklerini görmek istiyoruz. Yeterli alanımız var, sorun yok. Başvuruları göreceğiz, ona göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

“KREDİ ŞARTLARI KONUSUNDA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Latif Karadağ, “14 bin Konut Projesi’nde inşaat maliyetleri ön görülerek hazırlandı. Arsa bedelleri çok cüzi, nerdeyse piyasadaki inşaat maliyetleri tutarınca konutlar yapılacak. TOKİ konutlarında 6 ayda bir fiyat güncellemesi var, bizde böyle bir durum söz konusu olmayacak. Halkbank ile kredi şartları noktasında görüşüyoruz. Projeye özel, uygun koşullu kredi şartları oluşturmak üzere görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler sonunda konuya ilişkin açıklama yapılacak” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.