Hava Durumu

“Personel eksikliği giderilmeli”

Sağlık çalışanlarının izin, atama, emeklilik ve yıllık izin haklarına getirilen kısıtlamalar kaldırıldı. Karara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, vaka sayılarının düşmesi ile sağlık çalışanlarının iş yükünün bir nebzede olsa azaldığını, aşı uygulaması ile yeni bir yoğunluğun yaşanmasından endişe duyulduğunu kaydetti. Tarla, vatandaşlara uygulanacak aşı uygulaması öncesi personel eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Personel eksikliği giderilmeli”

Salgın sürecini omuzlayan sağlıkçıların daha önce izin, atama ve emeklilik işlemleri askıya alınmıştı. Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı duyuruda sağlıkçıların yıllık ya da ücretli izin ve emeklilik talepleri gibi işlemlere getirilen kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu.

Gaziantep- Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, karara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI NEFES ALMIŞ OLACAK”

Gaziantep- Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Sağlık çalışanlarına yönelik yıllık izin, ücretli izin, emeklilik gibi haklarına getirilen kısıtlamaların kaldırılması önemli. İnsanların ihtiyaçları var, bazı çalışanların aileleri farklı şehirlerde kaldı. Sağlık Bakanlığının aldığı bu kararı olumlu buluyoruz. Pandemi sürecinde yoğun iş yükü altında çalışan, sağlıkçılarımız bir nebzede olsa nefes almış olacak.”

İSTİFALAR YAŞANABİLİR

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Tarla, “Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarına getirilen kısıtlamalar öncesinde istifa etmek isteyen sağlık çalışanları olduğunu biliyoruz. Pandemi nedeniyle zor şartlar altında çalışan sağlıkçılardan bir bölümünün istifa düşüncesi taşıdığını biliyoruz, kısıtlama ile bu kararlar ertelendi. Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından sağlık alanında istifalar yaşanabileceğini düşünüyoruz.”

PERSONEL SAYISI ARTIRILMALI

Covid-19 vaka sayılarının gerilediğini ifade eden Tarla, “Mart ayından bu yana durmaksızın çalışan sağlıkçılarımız bu süreçte psikolojik olarak yıprandılar. Vaka sayılarının gerilemesi ile sağlık çalışanlarının iş yükü bir nebzede olsa azaldı. Önümüzdeki süreçte vatandaşlara uygulanmaya başlanacak olan aşı uygulaması nedeniyle yeniden bir yoğunluk başlayabilir. Özellikle Aile Sağlığı Merkezlerinde bu yönden bir iş yükü artışının olacağını tahmin ediyoruz. Buralarda aşı çalışmaları için yeterli personel bulunmuyor. Bu noktada Sağlık Bakanlığının Aile Sağlığı Merkezlerinde personel sayısının artırılması noktasında çalışma yapması gerekiyor. Az elemanla çok iş yapılması durumu oluşmamalı.”

ASM’LERDE KORUYUCU EKİPMAN SORUNUDEVAM EDİYOR

Birinci Basamak Sağlık Hizmeti olarak adlandırılan Aile Sağlığı Merkezlerine koruyucu ekipman desteği verilmesi konusunda sorunlar yaşandığını kaydeden Tarla, “Vatandaşlara aşı uygulamasının yapılacağı Aile Sağlığı Merkezlerinde koruyucu ekipman sürekliliği yok halen. Üç ayda bir koruyucu ekipman desteği veriliyor. İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan kuruluşlar koruyucu ekipman desteği alıyorlar ancak birinci basamak hizmeti sunan Aile Sağlığı Merkezlerinde bu durum devamlı değil. Aile Sağlığı Merkezlerinin yüzde 80’i koruyucu ekipmanlarını kendileri alıyor. Sağlık Bakanlığının bu noktada düzenli olarak koruyucu ekipman desteği sunması gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.