Hava Durumu

Park sorunu çözülemiyor!

Gaziantep’te hatalı parkların neden olduğu trafik yoğunluğu ve diğer sorunlar çözümlenemiyor. Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mobil EDS ekiplerini saha çalışmalarına başladığı kentte, hatalı parkların sonu gelmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Park sorunu çözülemiyor!

Kent genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artıyor. 500 binden fazla aracın bulunduğu kentte her gün binlerce araç trafiğe çıkıyor. Okullarında açılması ile birlikte iyice içinden çıkılmaz bir hal alan kent trafiğine, bir de hatalı araç parklarının neden olduğu sorunlar ekleniyor. Trafik yükünü kaldıramayacak duruma gelen kent yollarında ve kaldırımlarda yapılan hatalı parklarla ilgili Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından Mobil EDS araçları görevlendirildi. Kent genelinde görev alan araçlar, hatalı parkları tespit ederek, bu araçlar hakkında cezai işlem uygulanıyor. Araç plakalarına cezalar kesilmesine rağmen kentte hatalı park sorunu devam ediyor.

KALDIRIMA ARAÇ PARKLARI SÜRÜYOR

Muammer Aksoy Bulvarı üzerinde kaydedilen görüntüde, ışıkların hemen öncesinde bulunan kaldırıma araç parkları yapıldığı görüldü. Kamuya ait olduğu sanılan araçların bu görüntüsü, kamuda görevli kimselerin de hatalı araç parkları yaptıklarını gösterdi. Trafik yönünden herhangi bir sorun olmasa da vatandaşların kullanımı için yapılan kaldırımlara araç park edilmesi tepki çekti.

“HATALI PARKLAR, ARAÇ TRAFİĞİNİ ARTIRIYOR”

Gaziantep Ulaşım ve Trafik konulu toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, “Hala ikinci şeritlere ve kavşak içi parkları gözlemliyoruz. Biz Bu kentin trafiğini birlikte çözmemiz lazım. Hatalı parkları bu konuda denetimi olan emniyetle çözmemiz lazım.  Bu tek başına her hangi kurumun baş edeceği bir durum değil. Biz birbirimizi uyararak kavşak içi parklardan ve ikinci şerit paklanmalardan kaçınmamız lazım. Ciddi bir para harcayarak yol yapıyoruz, bu yolu kavşakları gereksiz parklarla maalesef arttırmamamız lazım. Her hangi bir şeritteki hatalı ihlali ciddi manada taşıt trafiği büyük yani yüzde 33’lük bir yük getirdiğini bilmeniz lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Kent genelinde yaşanan trafik, hatalı parklar ve yoğunluk sorunlarının çözümü için somut adımlar atılması bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.