Hava Durumu

Otopark sorunu çözülecek mi?

Sanayi ve Ticaret Kenti olan Gaziantep, bünyesinde bulunan 5 Antik Kent, müzeler, tarihi ve kültüre alanları ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda bir tarih ve kültür kenti olan Gaziantep’e her gün yüzlerce turist gelirken, Gaziantep Kalesi Bölgesi’nde turist kafilelerini taşıyan otobüsler için halen otopark yapılmaması önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Otopark sorunu çözülecek mi?

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep, her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 5 Antik Şehir, tarihi ve turistik alanları ile dikkat çeken Gaziantep’te turist kafilelerinin uğrak noktası olan Gaziantep Kalesi çevresinde, yıllardır otopark sıkıntısı yaşanıyor. Kente gelen kafile otobüsleri, otopark sıkıntısı nedeniyle yol kenarlarına araçlarını park ederken bölge esnafı, otopark sıkıntısının çözümü noktasında yetkililerin duyarsız kaldığını söyledi.

“BÖLGENİN TURİZM POTANSİYELİN OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Gazetemize açıklamalarda bulunan bölge esnafı, “Kente her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Eylül ayının gelmesi ile birlikte kente yönelik turizm sezonu da yeniden başladı. Kasım ayı ortalarına kadar, turist kafileleri kentimize gelecek. Bu kafilelerin gelmesinden memnunuz ancak, turist kafilelerinin getiren büyük otobüslerin park yapacağı alanların bulunmaması bölgenin turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor.”

“ARTIK ÇÖZÜM BULUNMALI”

“Kentin hemen her noktasında karşımıza çıkan otopark sorununun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ne yapığımız bildirimler ne yazık ki karşılıksız kaldı. Yalnızca tur otobüsleri değil, kendi araçlarıyla kentimize gelen turistler de otopark sorunundan mustarip. Turistler tarafından da bu konu dile getiriliyor. Artık otopark sorununa bir çözüm bulunmalı” diye konuştular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.