Hava Durumu

Otel işletmeleri destek bekliyor!

Covid-19 Pandemisinin etkilediği sektörler arasında otel işletmeleri de yer alıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere pandemi tedbirlerinden dolayı işleri azalan otel işletmecileri destek bekliyor. Otel işletmecilerinin sorunlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, işletmelerin ayakta kalma mücadelesi verdiklerini kaydederek, işletmelere yönelik destek paketi talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Otel işletmeleri destek bekliyor!

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, otel işletmelerinin yaşadığı sıkıntılara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Otel işletmecilerinin 2019 yılında güzel işler başardığını kaydeden Yılmaz, “2019 yılı turizm yönünden çok güzel geçti. Bu dönemde kente gelen turist sayısı rekor düzeye ulaştı. Göbeklitepe’nin turizme açılması, GASTROANTEP Festivali bölge turizmine önemli katkılar sağladı. Mart ayında ülkemizde de etkisi gösteren Covid-19 Pandemi ile birlikte hiç beklemediğimiz bir sorun ile karşı karşıya kaldık. Ülke genelinde etkisini gösteren salgına karşı alınan tedbirler kapsamında seyahat kısıtlaması getirilmesi, vaka sayılarındaki artışlar ve kimi kısıtlamalar neticesinde otel işletmeleri önemli oranda iş kaybı yaşadı.”

“MÜCADELE VERİYORUZ”

Pandeminin neden olduğu sorunlara değinen Yılmaz, “Mart ayında başlayan pandemi ile birlikte otel işletmecileri olarak masraflarımız büyük oranda arttı. Yolların kapanması sonrasında kente gelen turist oranı önemli ölçüde azaldı. Kente en fazla turistin geldiği Nisan-Kasım döneminde de pandemi nedeniyle turistlerin gelmemesi bizleri olumsuz etkiledi. Kente gelen turist oranındaki bu azalma otellere de yansıdı.  İşletmelerimizde gelir kaybına paralel olarak kira, vergi, SGK ödemeleri ve maaşlar konularda sorunlar yaşamaya başladık. Zorlu şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veriyoruz.”

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Esnafa yönelik açıklanan destek paketlerinin yetersiz olduğunu kaydeden Yılmaz, “Otel işletmelerinin yükü çok ağır, işletmelerimize yönelik yeni destek paketlerinin sunulması gerekiyor. İşletmelerimizin kira giderleri, maaşlarını, vergi, SGK ödemeleri ve faturalarının dikkate alınması önemli. Bu yönde hazırlanacak bir teşvik paketi bizleri rahatlatacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan destekler daha çok küçük esnafı ilgilendiriyor. Bizim gibi işletmeler ve firmaları kapsayan destekler gerekli. Daha kapsamlı destek paketleri bekliyoruz.”

“DOLULUK ORANLARI DÜŞTÜ”

Otellerde doluluk oranlarının düştüğünü söyleyen Yılmaz, “Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları bizleri etkiledi. Otel işletmelerinin doluluk oranları, pandemiye karşı alınan tedbirler doğrultusunda yüzde 30’lara düştü.  Bu durum bizlerin ayakta durmasının ne kadar zor olduğunun göstergesi oluyor.”

“OTELLERDE PROGRAM YAPILMAYACAK”

İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile otellerde yılbaşı kutlamalarının yasaklandığını hatırlatan Yılmaz, “İçişleri bakanlığının genelgesi açık ve net. Yılbaşında oteller eskisi gibi eğlence, canlı müzik ve kutlama programları yapamayacak. Bunun yapılmaması da çok doğru bir karar çünkü yılbaşında eğlence programları yapılığı zaman Covid-19’un daha hızlı yayılacağını düşünüyoruz. Bunun için yılbaşında 4 gün yasak var. Evlerimize kapanırsak daha dikkat edersek bence vakalar daha da düşüşte olacak. Bu süreçte tabi ki gereken denetimler yapılacaktır. Bununla ilgili herkesin dikkatli olması gerekiyor. burada amaç cezai işlem uygulamak değil. Hepimizin birlik beraberlik içinde dikkatli olması gerekiyor.

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, bu pandemiden çıkacağımıza inancımız tam. İnanıyoruz ki maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bu süreci atlatacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.