Hava Durumu

OSB’de rekor tüketim…

Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Gaziantep OSB’de üretim her geçen gün daha da artıyor. 180 ülkeye ihracat gerçekleştiren Gaziantep OSB’de, 2020 Eylül ayında elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 artarak 487 milyon 209 bin kWh olarak gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
OSB’de rekor tüketim…

Gaziantep OSB, üretimi ve ihracatı ile göz dolduruyor. Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Gaziantep OSB’de, binlerce fabrikada 210 bin kişi istihdam ediliyor. İhracat rakamlarının her geçen yıl daha da yükseldiği Gaziantep’te 180 ülkeye ihracat yapılıyor.

ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Üretimin en önemli göstergelerinden olan elektrik tüketimi de Eylül ayında arttı. Gaziantep OSB Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2020 Eylül ayı elektrik tüketim rakamının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 arttığı belirtildi.

“GAZİANTEP ÜRETİYOR, TÜRKİYE BÜYÜYOR”

Gaziantep OSB’de tüketilen elektrik miktarı Gaziantep Valisi Davut Gül’ün de gündeminde yer aldı. Açıklamalarda bulanan Vali Gül, “Gaziantep OSB’nin 2020 yılı Eylül ayı elektrik tüketimi 487 milyon 209 bin kWh olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 artış sağlanmıştır. Bu tüketim bugüne kadar gerçekleşen en yüksek elektrik miktarıdır. Gaziantep Üretiyor Türkiye Büyüyor” dedi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.