Hava Durumu

OSB’de hammadde krizi…

Gaziantep Sanayisinin yapı taşlarından olan halı sektöründe yaşanan hammadde krizi patlak verdi. Pandemi dönemi nedeniyle hammadde fiyatları artarken, önemli hammadde pazarlarından olan Hindistan’dan gelmesi beklen hammaddelerin, konteyner sıkıntısı nedeniyle bir türlü getirilememesi fabrikalarda üretimin durma noktasına gelmesine neden oldu. Yeni siparişleri hammadde olmadığı için yetiştiremeyen fabrikalarda, hafta sonları üretim yapılmadığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
OSB’de hammadde krizi…

Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden olan Gaziantep OSB’de konteyner ve navlun fiyatlarının neden olduğu sorunlara bir yenisi daha eklendi. Hammadde bulmaktan güçlük çeken halı fabrikalarında işlerin duruma noktasına geldiği, yeni siparişlerin hammadde olmadığı için dokunamadığı, dokunan ürünlerin gönderilemediği ve hammadde bulunmaması nedeniyle halı fabrikalarının önemli bir bölümünde hafta sonları üretimin durdurulduğu ileri sürüldü.

LOJİSTİK SORUNU FİRMALARIN GÜNDEMİNDE…

2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde 6 milyar 418 milyon 834 bin dolarlık ihracat yapılan Gaziantep’te sektördeki durgunluk tedirginliğe neden oldu. Kentin önemli ihracat kalemlerinden olan halı sektöründe, yaşanan durgunluğun çözümü ise konteyner sıkıntısının çözümünden geçiyor. Dünyada yaşanan konteyner sorununa çözüm için kimi firmaların lojistik firmaları kurmaya başladığı öğrenildi.

“SANAYİCİNİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRİYORUZ”

Gaziantep Sanayi Odası Eylül ayı Meclis Toplantısında açıklamalarda bulunan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sanayicilerin sorunlarını anlattı.

Sanayicilerin ve ihracatçıların sorunlarını yakından takip ettiklerini, kendilerine iletilen talep ve beklentilerin çözümü adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de hammaddede yaşanan sorunlar başta olmak üzere navlun, lojistik, konteyner, fiyat istikrarı, kurdaki dalgalanmalar ve finansman maliyetleri konularını her platformda gündeme getirdiklerini söyledi.

Halı sektöründe yaşanan hammadde ve konteyner krizinin önümüzdeki süreçte çözülmesi bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.