Hava Durumu

“Ortak paydamız Gaziantep”

SP İl Başkanı Mehmet İslam, bütün siyasi parti il başkanlarının katılacağı bir toplantı düzenleyeceklerini belirterek, “, “Ortak paydamız Gaziantep, o noktada ortaya çıkan yerel meseleleri konuşmamız gerekiyor. Yanlışları görmemiz, konuşmamız ve önerilerimizi sunmamız gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 21:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ortak paydamız Gaziantep”

 

SP İl Başkanı Mehmet İslam, bütün siyasi parti il başkanlarının katılacağı bir toplantı düzenleyeceklerini belirterek, “, “Ortak paydamız Gaziantep, o noktada ortaya çıkan yerel meseleleri konuşmamız gerekiyor. Yanlışları görmemiz, konuşmamız ve önerilerimizi sunmamız gerekiyor” dedi.

 

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, beraberinde bulunan heyet ile birlikte Anadolu Basın Birliği (ABB) Gaziantep Şubesi’ne ziyaret ederek, Gaziantep’in sorunlarına yönelik çözüm önerilerini anlattılar. Ziyarette konuşan Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, Gaziantep’te bulunan tüm siyasi parti il başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenleyerek Gaziantep’in sorunlarını konuşacaklarını söyledi. İslam, “Ortak paydamız Gaziantep, o noktada ortaya çıkan yerel meseleleri konuşmamız gerekiyor. Yanlışları görmemiz, konuşmamız ve önerilerimizi sunmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, beraberinde bulunan heyet ile birlikte Anadolu Basın Birliği (ABB) Gaziantep Şubesi’ne ziyarette bulundular. ABB Gaziantep Şube Başkanı Semra Öztürk ve ABB Gaziantep Şube Yönetim kurulu üyelerinin konuğu olan Saadet Partisi Heyeti, Gaziantep’in sorunlarını ve çözüm önerilerini sıraladılar. Ziyarette konuşan İslam, “Saadet Partisi olarak yaklaşık 1 ay önce bir program hazırladık. Bu program kapsamında tüm vakıflar, STK’lar ve siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Gaziantep’in yerelde çok fazla sorunu var. Tüm STK’lar ve siyasi partiler ile ayda bir kez bir araya gelerek, Gaziantep’in sorunlarına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak üzere bu işleri başlattık. Amacımız Gaziantep’in sorunları ile ilgili olarak tüm paydaşların bir araya gelmesidir. Bu anlamda siyasi partileri ziyaret ettik. Alacağımız kararları, ortak payda da buluştuğumuz konuları Valimize, Belediye Başkanlarımıza sunacağız.”

“İL BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Sözlerini sürdüren İslam, “Kent ile ilgili olarak ortaya çıkan konuların çözümü noktasında adım atmayı planlıyoruz. Bu konuda yaptığımız ziyaretlerden olumlu dönüşler aldık. Önümüzdeki süreçte tüm siyasi partilerin il başkanları ile bir araya gelerek, yerel sorunları konuşacağız. Ortak paydamız Gaziantep, o noktada ortaya çıkan yerel meseleleri konuşmamız gerekiyor. Yanlışları görmemiz, konuşmamız ve önerilerimizi sunmamız gerekiyor. Tüm bunları yaparken, kimsenin fikirlerini eleştirmeden yapacağız. Yapıcı bir yöntem uygulamayı düşünüyoruz. Yerelde bir araya geleceğiz. İlk olarak Saadet Partisi ev sahipliğinde yapacağız.”

TOPLANTILAR DÜZENLENECEK

Haftalık ve aylık basın toplantıları düzenleyeceklerini belirten İslam, “Siyasi partilerle yapılan toplantının ardından basın ile sıkça bir araya geleceğiz. Diğer yandan mahalle muhtarları ile de toplantılar yapacağız. Muhtarlardan da gelecek olan sorun, görüş ve önerileri alacağız. Tüm siyasi partilerin bir arada olduğu bir basın toplantısında kent ile ilgili sorunları aktarmayı hedefliyoruz.”

ULAŞIM VE MÜLTECİ SORUNU YAŞANIYOR

Gaziantep’in sorunlarına değinen İslam, “Gaziantep’te görülen en büyük sorunlardan bir tanesi mülteci sorunudur. Bu insanların topluma adaptasyonu, gelişimleri gibi konular önem taşıyor. Ulaşım sorunu başlı başına büyük bir problem. Ulaşımla ilgili herhangi bir problem yok. Ulaşım noktasında elimizde ulaşan bilgilere göre, şehir içi ulaşımda oldukça fazla oranda kazalar meydana geliyor.”

SAMAN İTHAL EDER HALE GELDİK

Tarım noktasında önemli oranda sorun meydana geldiğini belirten İslam, “Eskiden Türkiye tarımda kendinde yeten bir ülke iken, bugün saman ithal eden bir ülke haline geldik. İnsanlar artık toprağı ekemiyorlar. Üretici toprağa ekim yapmaktan kaçınıyorlar” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.