Hava Durumu

“Ölümlerin sorumlusu kim?”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, bilim kurulunu dinlemeyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne sert eleştirilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2020 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ölümlerin sorumlusu kim?”

Covit-19 nedeniyle yaşanan ölümlerin sorumluluğunun bilim kurulunu dinlemeyen siyasi iradede olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Bir hekim olarak bu pandemi sürecini bilimle değil, siyasetle yönetmek isteyenler bu can kayıplarının birinci dereceden sorumlusudur!” ifadelerini kullandı. 

Bilim Kurulunun aldığı kararların AKP Hükümeti tarafından uygulanmadığını belirten Yılmazkaya, “Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü; "Alınan kararları biz vermedik." diyor, Cumhurbaşkanı; “Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda hareket ediyoruz" diyor. “HANGİSİNE İNANALIM”

Bu Ölümlerin Sorumlusu Kim?

Yılmazkaya, Bilim Kurulu Üyesi ile Cumhurbaşkanın açıklamaları üzerine, “Bu çelişkili açıklamalar bile ülkedeki trajikomik durumu ortaya koymakta, pandemi sürecinin nasıl yönetilemediğini, kurulların ve bilimin kimsenin umurunda olmadığını, bilim kurulunun göstermelik olduğunu işaret etmektedir.

Peki o zaman bu kararları kim verdi?

Bu ölümlerin sorumlusu kim?” diye sordu!

Bilimsel Metotlar İzlenerek Bu İşin Uzmanlarının Görüşleri Referans Alınmalıdır!

“Siyasetten arınmış bir bilim kurulu ile gerekli kararlar alınmalı, önleyici tedbirler biran önce hayata geçirilmelidir” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hükümetin korona sürecindeki gayri ciddiyetsiz yaklaşımı binlerce insanın canına mal oldu!

Bu süreci bilimle değil, siyasetle yönetmek isteyenler bu can kayıplarının birinci dereceden sorumlusudur!

Toplumun daha büyük bedeller ödemesinin önüne geçmek adına biran önce bilimsel metotlar izlenerek bu işin uzmanlarının görüşleri referans alınmalıdır!

Siyasetten rant devşirme uğruna insan hayatı riske atılmamalı!

Gerekli önlemler biran önce hayata geçirilmeli, toplumun geleceği birkaç siyasi senariste bırakılmamalıdır!

Siyasetten arınmış bir bilim kurulu ile gerekli kararlar alınmalı, önleyici tedbirler biran önce hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.