Hava Durumu

Okullarda salgın riski artıyor!

Eğitim-Sen, yeni eğitim yılının başlaması ile Covid-19 vakalarının görüldüğü 76 okulu kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu açıklamada Covid-19 vaka ve temaslılarının görüldüğü okullar arasında Gaziantep’ten 6 okul yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Okullarda salgın riski artıyor!

Yeni eğitim-öğretim yılı Covid-19 Salgınının gölgesinde başladı. Okullarda eğitimin başlaması birlikte Covid-19 vakası ve temaslıların görüldüğü okullara ilişkin Eğitim-Sen tarafından araştırma gerçekleştirildi.  Yapılan araştırma sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, 76 okulda pozitif vaka ya da temaslılara rastlanıldığı belirtildi.

“ETKİN ÖNLEMLER ALINMALI”

Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi de konuya ilişkin değerlendirme yapıldı. Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Salgın etkisini artırarak sürdürüyor. Açıklanan yeni vaka ve vefat sayıları durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. TTB tarafından açıklanan 6 aylık rapor, kamu yöneticilerinin çok daha etkin önlemleri zamanında almasını zorunlu hale getirmektedir. TTB ve hekimler, halkın sağlığı için canlarını ortaya koyarak en ön safta salgına karşı mücadele ederken, “TTB kapatılsın ve yöneticileri yargılansın” çağrıları aslında salgınla mücadelede yaşanan başarısızlığın üzerinin örtülmesi arayışıdır. Yapılmak istenen siyasi iktidara muhalefet edilmemesini sağlamaya çalışmaktır. Tüm baskılara ve engellemelere rağmen halkın sağlığı için mücadele eden TTB’nin mücadelesi devam edecektir. Eğitim Sen, yol ve mücadele dostu TTB’nin her koşulda yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kamuoyunun bilgisine sunar.”

“EĞİTİM-SEN ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEK”

“Ekonomik kriz etkisini artırmaya devam ediyor. Sürekli yükselen döviz kurları yaşam pahalılığını artırmakta, alım gücümüz her gün düşmektedir. Açıklanan enflasyon oranları ve basın aracılığıyla yoksullaşmanın üzeri örtülmeye çalışılsa da yaşamın yalın gerçekliği ekonomik kayıplarımızı ortaya koymaktadır. Önümüzdeki dönem 2021 yılı bütçe tartışmaları ve toplu sözleşmenin yenilenmesi konuları emekçilerin önündeki temel gündemler olarak durmaktadır. Eğitim Sen bu dönemde de üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirecektir.

“YENİ EĞİTİM YILI TARTIŞMALAR ARASINDA BAŞLADI”

“2020-2021 eğitim öğretim yılı, 21 Eylül 2020 tarihinde yoğun tartışmalar arasında başladı. Ne yüz yüze eğitime ne de uzaktan eğitime tam anlamıyla hazırlık yapan MEB yaşanan sorunlara çözüm üretememektedir. Aslında MEB açısından çocuk işçiliği, milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişiminin olmaması gibi konular temel bir sorun alanı olarak kabul edilmediği için adım da atılmamaktadır. Ancak tüm öğrencilerimizin eğitim hakkından eşit yararlanabilmesi için mutlaka adım atılması gerekmektedir. Eğitim Sen bu konuda tüm il ve ilçelerde önümüzdeki dönemde mücadeleyi yükseltme kararlılığındadır.”

“ÇÖZÜM BULUNMALI”

“Yeni eğitim öğretim yılına öğrencilerin çok büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitimle başladı. Mart ayından bu yana geçen süre içinde, uzaktan eğitimde yaşanan temel sorunlara çözüm üretilmemiş, EBA’nın teknik altyapısı güçlendirilmemiş, uzaktan eğitime erişim sorunu çözülmemiştir. 22 Eylül 2020 sabah saatlerinden itibaren EBA’ya giriş yapılamamış, okul yöneticileri öğretmenleri farklı programları kullanmaya yönlendirmiştir. Uzaktan eğitim başladığında EBA’ya giriş problemi yaşanacağı bilinen bir durumdu. EBA’da yaşanan yoğunluk beklenmedik bir durum veya anlık bir sorun değildir. Öğrenci sayıları ve ders programları dikkate alındığında bu yoğunluğun yaşanacağını öngörmek zor değildir. MEB’in bu duruma dair bir önlem almamasına rağmen, özel okullarda uzaktan eğitimin devam ediyor olması oldukça manidardır. MEB hızla soruna müdahale etmeli ve çözüm üretmelidir. Bu süre içerisinde öğretmenler; Yaşadıkları sorunları yazılı hale getirmeli, mümkünse tutanak altına almalı ve okul yönetimlerine bildirmelidir. Okul yönetimlerinden yaşanan sorunları yazılı olarak MEB’e iletmelerini istemelidir. Okul yönetimlerinden ve il/ilçe eğitim yöneticilerinden öğretmenlere lisanslı çevrimiçi platformlar sağlamasını istemelidir. Yapılan her dersin linkini kayıt altında tutmalıdır. Eğitim Sen, sorunun çözümü için girişimlerini sürdürmektedir.”

“EK DERS ÜCRETİ ÖDEMESİ YAPILMALI”

“Öğretmenlerin ek dersleri ile ilgili tartışmanın sonlanması için MEB’in açıklayıcı bir yazıyı illere mutlaka göndermesi gerekmektedir. Öğretmenlerin emeklerinden tasarruf yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Telafi döneminde yapılan tüm derslere karşılık olarak ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır. Uzaktan eğitimde derse hazırlık ve planlama ücreti artırımlı olarak ödenmelidir” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te vaka ve temaslılara rastlandığı ifade edilen okullar şöyle; “Gaziantep Nizip Cumhuriyet İlkokulu, Şahinbey Hacı Firdevs Konukoğlu İlkokulu, Şahinbey Kocatepe Ortaokulu, Şahinbey Yunus Emre İlkokulu, Şehitkâmil Sani Konukoğlu İlkokulu, Şehitkâmil Sani Konukoğlu Ortaokulu.”

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.