Hava Durumu

“Okullar açılmadan bu illetten kurtulmalıyız”

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Türk Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Nihat Yıldırım’ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda immün plazma bağışı ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehir olarak bizim çok hızlı düşük risk grubunda başladığımız tabloyu tamamlamamız, okullar açılmadan bu illetten bir an önce kurtulmamız gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Okullar açılmadan bu illetten kurtulmalıyız”

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Türk Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Nihat Yıldırım’ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda  immün plazma bağışı ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehir olarak bizim çok hızlı düşük risk grubunda başladığımız tabloyu tamamlamamız, okullar açılmadan bu illetten bir an önce kurtulmamız gerekiyor” dedi.

Gaziantep Valiliği ile Kızılay iş birliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi desteği ile Gaziantep’te immün plazma bağış oranını artırmak amacıyla İmmün Plazma Tedavisi için Kan Bağışı Kampanyası başlatıldı. 

Kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Gül, “İyileşenleri bir daha hasta olabilme ihtimalleri var, iyileşenlerin yakınlarının hasta olma ihtimalleri var. Bur süreci en iyi onlar biliyor. Verilen her plazma, yapılan kan bağışı,  bizim bağışıklığımızı daha da güçlendirecek.”

BİNLERCE HASTAMIZ İYİLEŞTİ

Gaziantep’in ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Vali Gül, “Bu şehir her anlamda farklı oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle pandemi sürecinde 15 milyon maske dağıttık. Hiçbir şehirde olmayan 150 araç kapasiteli kiralama yapılarak evde sağlık hizmetine başlandı. Bunun yanı sıra hizmet sektöründe yer alan işletmelerin salgında nelere dikkat etmesi hususunda eğitimler yapıldı. Sertifikalar verildi. Şimdi de başka bir şey yapmamız lazım. Binlerce hastamız iyileşti. Ancak iyileşenlerin hasta vatandaşlarımıza can verebilmesi için kan bağışı yapması gerekiyor. Bu hem insanı anlamda görevimiz hem de hem şehri, ülkeyi korumak anlamında görevimizdir. Bu süreçte herkese önemli görevler düşüyor” dedi.

Vali Gül, tüm kurumlar tarafından, plazma tedavisi için, kan bağışında bulunulmasının iyi anlatılması gerektiğine işaret ederek hastalıktan kurtulanları plazma bağışında bulunmaya davet etti.

“KÜRESEL BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Küresel bir sorunla karşı karşıyayız. Ulusal büyük bir mücadelemiz var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde diğer ülkelerden pozitif yönde ayrıştık. Onun güçlü liderliği, sağlık altyapımız, önce insan anlayışıyla kurduğumuz sistem, sosyal güvenlik çatısı bizi bugünlere kadar getirdi. Genelle yerel arasındaki koordinasyon, çıkan genelgelerin ete kemiğe bürünmesi, Valimizin başkanlığında oluşan kurulların büyükşehir ve diğer bütün belediyelerimiz tarafından her türlü desteği vererek, bugüne kadar geldik. Ama bugün başka bir şey söylemek lazım. Bizim medeniyetimiz yaşatan bir medeniyet. Bugün toplandığımız konu; bir damla kanın bir canı nasıl kurtardığını gösteriyor. Bilim kurulu, devlet gereğini yapıyor. Şehir olarak bizim çok hızlı düşük risk grubunda başladığımız tabloyu tamamlamamız lazım. Okullar açılmadan bu illetten bir an önce kurtulmamız lazım.”

“2 MİLYON İNSANIMIZI KAMPANYAYA DAVET EDİYORUZ”

Plazmanın doğal bir aşı olduğunu belirten Şahin, “Vücuda verildiği zaman virüse karşı bağışıklık kazanıyor, sağlığına kavuşuyor. Bu kadar önemli bir konuda tek yapacağımız şey, ‘Ben kurtuldum, benden sonrası ne olursa olsun’ dememek. Orada kan bekleyen kişi de dahil 2 milyon bize emanet. Bizim kan bekleyen herkese borcumuz var, insanlık borcumuz var. İnsani ve vicdani olarak yapmamız gerekenler var. Kan bağışçısı bir kardeşiniz olarak 2 milyon insanımızı kampanyamıza davet ediyoruz.”

“6 KEZ PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNABİLİRSİNİZ”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Sayısal olarak 6 defa plazma bağışı yapılabiliyor. Her hasta 6 defa plazma bağışı gerçekleştirdiğinde yoğun bakımda hastamız kalmaz. Mesafeye, maskeye, temizliğe dikkat ettiğimiz zaman yeniden hasta olma ihtimalimiz kalmayacak. Bize düşeni yapmak için buradayız. Bir kan bir cana dönüşecek, bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

PLAZMA TEDAVİSİ İLE SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM

Koronavirüs tanısı konularak Kızılay’dan plazma tedavisi görüp eski sağlığına kavuşan 75 yaşındaki Reşat Soydemir, “Bugün eğer hala hayattaysam bu almış olduğum plazma sayesindedir. Tedavi sürecimde uygulanan ilaç tedavilerinin yetersiz kalması sonucu 3 defa aldığım plazma tedavisi beni iyileştirdi. Hastalığın bir düğünde bulaştı. Benimle beraber birçok insana bulaştı. Çok ciddi beslenme zorlukları yaşadığım. Hastalığımın son zamanlarında mama ile beslendim” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞ ÖNEMLİ

Hala hastanede olup plazma tedavisi gören Akif Kılıç’ın kız kardeşi Fazilet Kılıç, plazma tedavisinin önemine işaret ederek, “Abim çok genç yaşta bütün tedbirleri almasına rağmen salgına yakalandı. 18 gündür hastanede yatıyor. Plazma tedavisi ise iç organların yaşamsal faaliyetlerini giderek kaybetmesi sonucu gerçekleşti. Birinci plazma ve ikinci plazma yeterli olmadı. 3’üncü plazmayı almak zorunda kaldı. Bu kapsamda bağış oranının da yüksek olması hastanın hayata tutunabilmesi için çok önemli” diye konuştu.

“10 GÜNDE BİR PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNACAĞIM”

Koronavirüs tedavisi gören ve İmmün Plazma Bağışçısı olan AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, tedavi sürecini anlattı. Yılmaz, “Koronavirüs hastalığını geçiren insanlardan birisiyim. Hastalığın ne kadar zorlu olduğunu bilen insanlardan birisiyim. Hastalık anında kendinizi unutuyorsunuz, hastalığı kimlere bulaştırmış olabileceğinizi düşünüyorsunuz. Psikolojik olarak insanı olumsuz etkiliyor. Ancak sağlık çalışanlarımızın desteğiyle bu hastalığı atlattık. Bu hastalıktan dolayı tedavi gören tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum. İmmün Plazma Bağışı ile ilgili geçtiğimiz hafta bağışta bulunduk, vücudumun antikor ürettiğini öğrendim. Bundan sonraki süreçte 10 günde bir plazma bağışında bulunacağım” dedi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.