Hava Durumu

Oğuzeli’nde spora destek

Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Sistemi ( PRODES ) kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2020 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2020 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Oğuzeli’nde spora destek

Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oğuzeli Halk Eğitimi Merkezi Spor  Kulübü Derneğinin ortaklaşa hazırladıkları ve başvuru yaptıkları  ‘ Oğuzeli’nde Spor İle Harekete Geç! ’  projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında 2020-M-313 nolu proje ile hibe almaya hak  kazanarak onaylandı.

Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaya göre; Oğuzeli’nde pandemi nedeniyle evlerinde kısıtlamalar ve uzaktan eğitim ile hareketsiz kalan öğrencilerin sportif faaliyetler ile normal yaşama dönmesinde katkı sağlaması ve yeni yapılacak spor salonlarına hazırlık amacıyla, öğrencilerin sosyal yaşamında sportif ve sosyo-kültürel faaliyetler ile eğitim ihtiyacını karşılamak için proje Oğuzeli Halk Eğitimi Merkezi Spor  Kulübü Derneği tarafından yazılarak, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunuldu.

Projenin 2021 yılında bu sorunlara karşı hayata geçebileceği, somut çözümler  ortaya koyacağı kaydedildi. Projede sosyo-kültürel etkinliklere ve spora yer verildi. Öğrencilere yönelik‘ Sağlık için Spor ‘ ,‘ Milli Oyuncular Şehrimizde‘ seminer ve panelleri, Ağaçlandırma gibi çevresel faaliyetler, Halk Oyunları ve sporun farklı branşlarında spor malzemeleri ve Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübünün Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar 1.Ligde yaptığı müsabakalarda oynamasında katkı sağlayacak. Proje yürütücülüğünün Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü Başkanı Mikail Şahin’in yapacağı projeye, Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Oğuzeli İlçe Milli Müdürlüğü paydaş kurum olarak destek verecek.

 Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Necla İNAL proje hakkında yaptığı açıklamada “ Proje hazırlık sürecinde destek veren Gaziantep Valisi Sayın Davut GÜL’e, Oğuzeli Kaymakamı Sayın Büşra UÇAR’a, Gaziantep Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sayın Özbey Tan’a, Oğuzeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet GÖÇMEN’e ve projede görev alacak tüm paydaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.