Hava Durumu

“Öğretmen ve öğrenciler aşılanmalı”

25 Ocak'ta başlayacak olan yarıyıl tatilinin ardından okulların yeniden ne zaman açılacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olarak 15 Şubat tarihini yani ikinci dönem başlangıcını işaret etti.15 Şubat tarihini işaret eden Bakan Selçuk’un açıklaması, eğitim camiasından karşılık geldi. Eğitim Sendikası temsilcileri, okullarda yüz yüze eğitime başlanabilmesi için öğretmen ve öğrencilerin aşılanması gerektiğini söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Öğretmen ve öğrenciler aşılanmalı”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk okulların açılma tarihiyle ilgili, "15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Baharı okullarımız da hep birlikte karşılayalım" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ DÖNEM 15 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Bakan Selçuk’un açıklamalarını yorumlayan Eğitim Sendikası temsilcileri, çocukların okullarda eğitim almasını istediklerini ancak salgın koşullarında okulların açılmasının nasıl sonuçlanacağını tam olarak bilemediklerini ifade ettiler. Gazetemize açıklamalarda bulunan eğitim sendikası temsilcileri, “Covid-19 Salgınında alınan tedbirlerle vaka sayılarında önemli ölçüde düşüş yaşandı. Vaka sayılarındaki düşüş, aşı çalışmalarının başlaması ile birlikte okulların açılması ile ilgili net bir haber bekliyorduk. Beklenen haberi Bakan Ziya Selçuk verdi. 15 Şubat tarihinde okulların açılması elbette ki önemli bir atılım olacaktır.”

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Öğrenci ve öğretmenlerin aşılanması gerektiğini kaydeden Eğitim Sendikası temsilcileri, “Öğrenci ve öğretmenlerin aşılanarak eğitme başlamaları, yeni vakaların ortaya çıkışını önemli ölçüde etkileyecektir. Daha önce okulların açılması sırasında birçok eksik ve sorunla karşılaşılmıştı. Okullarda malzeme, personel eksiklikleri yaşandı. Bunların giderilmesi, öğretmen ve öğrencilerin aşılanarak eğitimin başlaması gerekiyor” diye konuştular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.