Hava Durumu

“Öğretmen açığı artıyor”

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 9 Ağustos'ta atamaları yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için tercihler sona erdi. 20 bin öğretmen atamasına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Gaziantep’te öğretmen açıklarının her geçen gün arttığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2019 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Öğretmen açığı artıyor”

MEB tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. 9 Ağustos’ta yapılacak atamalara ilişkin Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, açıklamalarda bulundu. Ersönmez, “Gaziantep’te geçmiş yıllardan bu yana öğretmen açığı sorunu yaşanıyor. Son yıllarda çalışma yaşamanın daha da zorlaşması ile birlikte emekli olan eğitimcilerin sayısı her geçen gün artıyor. Kaygılarla birlikte eğitimde emekli olanların sayısının arttığını görüyoruz. Yalnızca emekli olanların değil, kentteki pahalılık nedeniyle şehirden ayrılanların sayısı da artıyor. 20 bin öğretmen ataması kentte yaşanan öğretmen açığı sorununa çözüm olmuyor. Yapılan atamalara rağmen halen ücretli öğretmen uygulaması devam ediyor. Öğretmen açıkları ücretli öğretmen uygulaması ile kapatılmaya çalışılıyor.”

“MÜLTECİLER EĞİTİM HAYATINA KATILDI”

Sözlerini sürdüren Ersönmez, “Suriyeli mültecilerin eğitime dahil olması ile birlikte doğal olarak artış oldu. Öğretmen atamaları sırasında bu durumun gözetilmediğini gördük. Suriyeli öğrencilerin devlet okullarına yönelmesi ile birlikte öğretmen ihtiyacı daha da arttı. 20 bin öğretmen atamasından Gaziantep’e ne kadar düşeceğini bilmiyoruz. Bu oranda yapılacak atama öğretmen açığını kapatmaya yetmeyecektir.”

“ÖĞRETMEN AÇIĞINI KAPATMA ŞANSIMIZ OLMAZ”

Milli Eğitim Bakanlığının illere göre planlama yapması gerektiğini belirten Ersönmez, “İllerin durumuna göre atama işlemleri yapılmalıdır. 450 bin civarında öğretmen adayı arkadaşımız atama yapılmasını bekliyor. Atanmak için Eğitim Fakültelerine gidiyorlar. Atamaların buna bağlı olarak yapılması gerekiyor aksi halde her yıl 20 bin atama yaparak öğretmen açığını kapatma şansımız yok.”

“İLLERİN EĞİTİM BAŞARISI AÇIKLANMIYOR”

Gaziantep’in eğitimdeki durumuna değinen Ersönmez, “Gaziantep’in eğitimdeki başarı sıralaması biliniyor. Türkiye genelindeki illerin sınav başarıları açıklanmıyor. Eğitim ile ilgili sonuçlar bilinse kentteki eksikleri daha sağlıklı yapabiliriz. Sorunların bilinmemesi nedeniyle sonuçların açıklanmadığını görüyoruz. Öğretmen açığının neden olduğu sorunlar daha iyi şekilde görülebilir. Gaziantep’in sorunları geçmişten bu yana çözülmeyene sorunlar nedeniyle bu durumdayız” şeklinde konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.