Hava Durumu

“Öğrenciler, cemaatlerin kucağına atılıyor!”

Gaziantep’te yüksek kiralar, pahalı özel yurtlar ve devlet yurtlarının yetersizliği nedeniyle öğrenciler, barınma sorunu ile karşı karşıya. Yaşanan soruna ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, Üniversitelerden eğitimin başlamasının ardından yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını, yeterli sayıda yurt bulunmaması nedeniyle öğrencilerin cemaatlerin kucağına atıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Öğrenciler, cemaatlerin kucağına atılıyor!”

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, İl Binasında düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Hocaoğlu, Gaziantep Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerin, yaşadıkları sıkıntıları da gündeme taşıdı.

Hocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal nezdinde tüm gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler gününü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Gazi sayılmak için yüzde 40‘ın üzerinde malullük olması gerekiyor. Bu kabul edilemez, bu ülke için canını hiçe sayacaksın, sonra sen az yaralanmışsın seni gazi saymıyoruz diyecekler;  bu kabul edilemez. Bu ülke için canını hiçe saymanın oranı olmaz. Bu durum ivedi düzeltilmelidir deyip, Gaziantep gündemine dönelim.            

“ÇOCUKLARIMIZ PERİŞAN EDİLMEMELİ”

“Üniversiteler açıldı. Ancak AKP hükümeti yine yaptı yapacağını, KYK  yurt çıkan öğrenci isimlerini yeni açıkladı. Veliler ve öğrenciler çaresiz kaldı. Yurt çıkmayan öğrenci ve veliler perişan oldu. Gaziantep Valiliğinden ve Yurt-Kur Gaziantep Müdürlüğünden ivedi açıklama bekliyoruz. Kaç tane üniversite öğrencisi yurt başvurusu yaptı. Kaç öğrenci açıkta kaldı. Yapımı devam eden veya yeni açılacak yurt var mı, var ise ne zaman açılacak, ne kadar öğrenci barınacak? Bu sorular ivedi birinci ağızdan açıklanmalıdır. Gaziantep’e gelen çocuklarımız perişan edilmemelidir.”

“ÖĞRENCİLERİN CEMAAT YURTLARININ KUCAĞINA ATILIYOR”

“AKP hükümeti, çocuklarımızı önce FETO terör örgütünün kucağına attı. Üniversiteyi açtığı yere yurt yapmadı. Bu sahayı FETO terör örgütüne bıraktı. Çocuklarımızı ve velileri bu yurtlara yönlendirdi. Sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Şimdi ise farklı Cemaat Yurtlarının kucağına atıyor. 19 Yılda eğitim sistemini değiştirerek gençliği yok etti. Şimdi ise o gençlik üniversiteye başladı. Son noktayı koyuyorlar, cemaatlerin kucağına atıyorlar. Yok edilen bir kuşak. Ben Ziraat Fakültesini Van’da okudum. Yurtlar yetersizdi. Özellikle kız arkadaşlarımız mecburen FETO yurtlarında kalmak zorunda bırakılırdı. Üniversitedeki öğretim görevlilerinde bu yurtlarda kalırdı. Sonuç bir nesil yok edildi.”

“BARINMA SORUNU ÇÖZÜLMEDEN ÜNİVERSİTELER AÇILMAMALI”

“Barınma ve alt yapı çözülmeyen yere Üniversite açılması kadar yanlış bir uygulama olamaz. Ama AKP hükümeti üniversiteleri diploma dağıtma merkezi ve gençliği 4 yıl daha oyalama sistemi olarak gördüğünden bu işlemi yapıyor. Bir nesli yok ediyor.”

“KAYBEDEN GAZİANTEP OLDU”

“AKP hükümeti döneminde yargı hukuksuzluğa kurban edildi. AKP yöneticileri biz yaparız, işte yargı deyip işin içinden çıktı. Yargı itibarsızlaştırıldı. Metronun arka tarafındaki araziler önce imara açıldı. Sonra arazi sahipleri ile görüşmeler yapılıp, Gaziantep talan edildi. Yüzde 40 olan DOP payının üzerine yüzde 20-25 belediyeye bağış alındı. Yüksek kat imar verildi. Alınan bu hibeler yine peşkeş çekilip, acil ihale ile satıldı. Mahkemeler ise kendisi çalıp kendisi oynadı. Bu süreçte ise, metronun arkası talan edildi. Arazi sahipleri kazançlı, yeşil alan olan yeleri çok katlı imar aldı. Belediye karlı, yüzde 20-25 hibe adı altında haraç aldı. Gaziantep ise kayıp etti. Yeşil alan gitti. Gaziantep’in rüzgarı kesildi. Yaşam alanı kalmadı. Mevcut durumda ise yapılan imar planı iptal edildi. Yani o bölgenin komple yıkılması gerekiyor.”

“ÜÇ-BEŞ KİŞİ GAZİANTEP’İ YİYOR”

“Şimdi aynı şeyi, Gaziantep Spor Kulübünden alınan yer için yapacaklar. Tugay arazisi için yapacaklar. Mahkemeler karar verene kadar. Gaziantep’i talan edecekler. Gaziantepli bunu hak etmiyor.  Üç beş kişi Gaziantep’i yiyor. Doğamamış çocukların yaşam alanı rant uğruna yok ediliyor. Bu da yetmiyor gibi imara açılırken dahi alt yapı yapılmıyor. Yollar keyfi geçiriliyor. Sayın yerel medya temsilcileri buyurun imara yeni açılan bölgelere gidelim. Bu imarı kim nasıl onaylamış, yılan gibi yollar, çıkmaz sokaklar, keyfi cep parklar yapılmış. “

HODRİ MEYDAN

“Sahalarda olduğunu iddia eden AKP belediye başkanları, il başkanı ve milletvekilleri buyurun beraber gezelim eserlerinizi ve Gaziantep’e nasıl ihanet ettiğinizi. Ben sahalardayım siz gerçekten sahalara çıkabiliyor musunuz, ben merak ediyorum. Hodri meyden buyurun sokaklara, hodri meydan buyurun canlı yayına Gaziantep’i konuşalım. İlk seçimlerde tüm belediyeleri millet ittifakı ile alacağız. Sizin tüm yaptıklarınızı dev ekranlardan anlatacağım. Şimdi kafanızı kuma gömün bakalım. O zaman ne kafanızı gömecek kum kalacak, ne de insan içine çıkacak yüz” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.