Hava Durumu

O şahıs tutuklandı

Sosyal medyada, kucağında bebeği bulunan kadının uygunsuz fotoğraflarını paylaşan ve cinsel içerikli yazışmalar yapan Y.E. isimli şahıs, Gaziantep'te yakalandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Y.E isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
O şahıs tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, kucağında bebeği bulunan kadının uygunsuz fotoğraflarını paylaşan ve cinsel içerikli yazışmalar yapan Y.E. isimli şahıs, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının yaptığı çalışma sonucu Gaziantep'te yakalandı. Özellikle sosyal medyada tepki çeken olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan Y.E. isimli şahıs, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi.

Y.E isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

’Pişmanım’ dedi

Polis ekipleri tarafından adliyeye getirilen şüpheli Y.E., gazetecilerin ’Neden yaptınız, pişman mısınız’ soruları üzetine, bir cahillik ettiğini ve çok pişman olduğunu söyledi.

Ne olmuştu

Y.E. isimli şahıs, sosyal medyada yaptığı tepki çeken bebekli kadın paylaşımı ve yazışmalarının ardından Twitter’da gündem olmuş ve ’elifsaritutuklansin’ hashtag’iyle binlerce paylaşım yapılmıştı. Yaşanan olayın ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı çalışma yapmış ve şüpheli Gaziantep’te yakalanmıştı.

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hesaptaki şahısların yabancı uyruklu ve yurt dışında yaşayan şahıslar oldukları, dolayısıyla konunun Türkiye’yle ülkemizle bir bağlantısının bulunmadığı anlaşılmıştır. Y.E. isimli şahsın bu görüntüleri sosyal medya üzerinden elde ederek ülkemizde yaşandığı algısı oluşturmak amacıyla paylaştığı belirlenmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.