Hava Durumu

Nöbete devam…

Hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Gaziantep’ yine meydanlardaydı. 15 temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan Gaziantepliler, sabah namazına kadar devam eden etkinliklerde, her zaman nöbete hazır oldukları mesajını verdiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2019 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2019 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Nöbete devam…

Hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde Gaziantep’ yine meydanlardaydı. 15 temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan Gaziantepliler, sabah namazına kadar devam eden etkinliklerde, her zaman nöbete hazır oldukları mesajını verdiler.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 yılında düzenlenen Hain Darbe Girişimi, vatandaşların destansı mücadelesi ve duruşu ile önlenmişti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Gaziantep’te çeşitli etkinliklerle düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi bir kez daha lanetlenirken, darbe girişimi sırasında destansı mücadele veren şehitler anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi, hain saldırıda şehit olan vatandaşlar ve askerler için Ulu Camide mevlit okutuldu. Akşam saatlerinde ise düzenlenen İstasyon Caddesi ve Şahinbey Belediyesi önünde toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüyüş düzenlediler.

İLK DURAK ŞEHİTLİKLER

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlığı’ndaki şehitlikler ziyaret edildi.  Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kurum müdürleri ve askeri erkan tarafından gerçekleştirilen ziyarette Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakan protokol üyeleri, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

ULU CAMİDE ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin ikinci adresi Ulu Cami oldu. Ulu Camide 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sırasında şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için mevlit okutuldu. Düzenlenen mevlit törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ON BİNLERCE KİŞİ DEMOKRASİ İÇİN YÜRÜDÜ

Etkinliklerin sonraki adresi ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı oldu. İstasyon Meydanında ve Şahinbey Belediyesi önünde toplanan on binlerce vatandaş ve protokol üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler. 15 Temmuz Demokrasi Meydanına yürüyen on binlerce vatandaş ve protokol üyeleri burada akşam namazını kıldılar.

ETKİNLİKLER SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda akşam namazının kılınmasının ardından başlayan etkinliklerde, Adem Kemameci tarafında Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Kum Sanatı gösterisinin ardından Protokol üyeleri tarafından konuşmalar gerçekleştirildi, şehitler için dualar edildi. Ceylan Bozoğlu tarafından 15 Temmuz Marşı seslendirildi.  Kılınan yatsı namazının ardından Mustafa Yıldızdoğan, konser verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları canlı olarak yayınlandı. Sabah namazının kılınmasının ardından etkinlikler sona erdi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.