Hava Durumu

Nizip Caddesi’nin kaderi netleşiyor

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1.Birleşim Toplantısında Nizip Caddesi’nin durumu gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Caddesi’nde bulunan esnaf ile toplantı yapacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Nizip Caddesi’nin kaderi netleşiyor

Nizip Caddesi’nin durumunu gündeme taşıyan CHP’li meclis üyeleri, esnafların durumu hakkında bilgi istediler. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şahin, “ 10 gün önce Sanayi Odamızda bir toplantı yaptık. Sanayi ve Ticaret Odasının sektör temsilcileri toplantımıza katıldı. Buranın durumu ile ilgili yeni planlama ve proje ile ilgili sunum yaptık. İş çok büyük bir iş, hızlı bir şekilde oradaki üretimi durdurmamız gerekiyor. Ayakkabı sektörü bu kentin ana damarı, sektörü rahatsız etmeden, üretimi düşürmeden, oradaki işçilerin sağlığını da koruyarak çalışma yapmamız gerekiyor. GATEM, Fıstıkçılar, Nakliyeciler gibi iş kollarının taşınması ile ilgili ciddi çalışmalarımız var.”

ESNAFLARLA BİR ARAYA GELİNECEK

“Buranın yavaş gitmesinin nedenlerinden bir tanesi burasının ayakkabı sektörü ile ilgili özel bir alan haline getirilmek istenmesidir. Kentsel dönüşüm ile birlikte kooperatif üzerinden yaptığınız zaman çok büyük bir iş oluyor. Kapasitesi yüksek olan odalarımız ile bu işi yapalım dedik, Sanayi Odası Başkanlığında Körkün Bölgesi’nde Ayakkabı İhtisas Organizeye dönüştürülerek ancak çözülebileceğini düşündük. Sağlıklı bir dönüşüm yapacağımız için Nizip Caddesi’nde de bu işi yapanlar için showroomlar yapacağız. Markasını göstereceği bir ticaret alanı haline getireceğiz. Nizip Caddesi’nin arkasında da tarihi sokak var. Burayı da Gastronomi Sokağı yapacağız. Sunum ciddi beğeni aldı, GAPSHOES Fuarı nedeniyle esnaflarla yapılacak toplantımızı iptal ettik. En kısa süre içerisinde esnaflarla bir araya gelerek sunum yapacağız. Meclisimizde ya da Sanayi Odası’nda bu toplantıyı yapacağız, burada yapılacak dönüşümü anlatarak onların da görüş ve önerilerini almalıyız. Planlama yapmamız 2 yılımızı aldı, detaylı bir çalışma yaptık. Tüm bilgileri tamamladık” diye konuştu.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ikinci birleşim toplantısının 12 Temmuz Cuma Günü yapılmak üzere birleşime son verildi.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.