Hava Durumu

Nizip Caddesi’nde sona doğru…

Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezinde kalan Nizip Caddesi esnafının taşınması kararı alınmıştı. Ayakkabı ve terlik üreticilerinin bulunduğu Nizip Caddesi esnafının BÜSEM bölgesinde oluşturulacak sanayi bölgesine taşınacağının açıklanmasının ardından esnaf, arsa tahsisi için gün saymaya başladı. Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün ise, arsa tahsisi için ihale tarihinin beklendiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2021 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Nizip Caddesi’nde sona doğru…

Nizip Caddesi, Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar ile kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmiş, bölgede bulunan ayakkabı ve terlik üreticilerinin ise BÜSEM Bölgesinde oluşturulacak olan sanayi sitesi içerisine taşınacağı açıklanmıştı. Söz konusu açıklamaların ardından Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün ve yönetiminin girişimleri sonunda Nizip Caddesi esnafı için yapılacak olan yer tahsisinde sona gelindi.

“DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN”

Nizip Caddesi’nde esnafının merakla beklediği sürece ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat, esnafın süreçle ilgili ortaya atılan iddialara ve dedikodulara itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

“GAZİANTEP EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin Başkanı Murat Gün,  Nizip Caddesi esnafına yönelik BÜSEM Bölgesinde inşa edilecek olan siteye ilişkin açıklamalarda bulundu. Kooperatif üyesi 500 esnafa yer tahsisi noktasında çalışma yapıldığını kaydeden Gün, “Kooperatifimiz bünyesinde bulunan üyelerimiz ile biz büyük bir aileyiz. Nizip Caddesi ve ayakkabıcılar esnafı olarak Gaziantep’te yaklaşık 100 bin kişi istihdam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz üretim ve ihracat ile hem ülke ekonomisine hem de Gaziantep ekonomisine ciddi katkıda bulunuyoruz.”

“ESNAF İÇİN YENİ BİR SANAYİ SİTESİ KURULACAK”

Nizip Caddesi’nin kentsel dönüşüm kapsamına alındığını hatırlatan Gün, “Çakmak Mahallesi ve Nizip Caddesi bölgemizin kentsel dönüşüm alanına girmesi ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından BÜSEM bölgesinde esnafımız için yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Kurulacak bu sanayi sitesi ile esnafımız hem üretimini hem de istihdam sayısını artıracak. Kooperatif olarak şu anda en büyük sorunumuz ve en büyük hedefimiz üyelerimize uygun arsa teminidir. Nizip Caddesi esnafı olarak BÜSEM bölgesinde oluşturulacak sanayi sitesi arsa tahsisini heyecanla bekliyoruz.”

“ESNAFIN HAKLARINI KORUYORUZ”

Nizip Caddesi esnafına seslenen Gün, dedikodulara itibar edilmemesi konusunda uyarlarda bulundu. Gün, “Esnafımıza ve üyelerimize özellikle seslenmek istiyorum. Algı operasyonları yaparak üyelerimiz ile kooperatifimiz arasında farklı dedikodular çıkaran kişilere kesinlikle itibar etmeyin. Bizim bu oluşumdaki tek amacımız ortaklarımızın uygun iş ve üretim koşullarına sahip olmalarını sağlamaktır. Bizler burada esnafımızın haklarını koruyoruz.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendinin kararından başka tüm dedikodulara kulaklarımızı tıkıyoruz.”

“ARSALAR HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK”

Esnafa müjdelenen arsa tahsisinin en kısa sürede yapılacağını kaydeden Gün, “ Kamuoyunda yapılan dedikodulara bakmadan yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da kararıyla kısa süre içerisinde esnafımıza müjdeli haberi vereceğiz. Burada bulunan esnafımızı hiçbir mağduriyete uğratmadan esnafımız için tahsis edilecek arsaları sahiplerine teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.