Hava Durumu

Nizip Caddesi krizi büyüyor…

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında Nizip Caddesi esnafları ile toplantı düzenlendi. Nizip Caddesi’ne ilişkin hazırlanan projenin anlatıldığı toplantıda tartışma yaşandı. Körkün Projesi konusunda esnaflara söz hakkı tanınmaması nedeniyle yaşandığı ileri sürülen tartışmalar, meclis salonunda gerginliğe neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2019 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2019 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Nizip Caddesi krizi büyüyor…

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında Nizip Caddesi esnafları ile toplantı düzenlendi. Nizip Caddesi’ne ilişkin hazırlanan projenin anlatıldığı toplantıda tartışma yaşandı. Körkün Projesi konusunda esnaflara söz hakkı tanınmaması nedeniyle yaşandığı ileri sürülen tartışmalar, meclis salonunda gerginliğe neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur ve Nizip Caddesi esnafının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Nizip Caddesi için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi esnafa anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan tarafından yapılan sunumun ardından Nizip Caddesi esnafının Körkün’e mi yoksa Taşlıca Bölgesi’nde inşa edilecek olan Ayakkabıcılar Sitesi’ne mi taşınacağı konusu bir kez daha tartışmalara neden oldu. Meclis salonunda gerçekleşen tartışmalı toplantıda esnaf ile uzlaşılmadığı iddia edildi.

“KÜÇÜK ÇAPLI ÜRETİCİLERE UYGUN DEĞİL”

Toplantıya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, Körkün Bölgesi’nde inşa edilecek olan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayisinin, küçük çaplı olan üreticilere uygun olmadığını, mali açıdan burada inşa edilecek yapıların bedellerini karşılamayacak durumda olduklarını belirtti.

“ESNAF İÇİN VERİMLİ OLMAYACAKTIR”

Gün, “Bana göre Büyükşehir Belediyesi ne yaptığını bilmiyor, vatandaş ile karşı karşıya geliyor. Bizim derdimiz vatandaş ile karşı karşıya gelinmeden bu işin çözülmesidir. İnsanların yatırım yapmayacakları bir yere Sanayi Odası’nın önerisiyle yöneliniyor. Biz buraya gitmek istemediğimizi belirtiyoruz, yanlış yolda olduklarını Büyükşehir Belediyesinde ifade ettik. Çocukluk yıllarımdan bu yana işin içinde olan biri olarak, Nizip Caddesi’nde bulunan insanların neler yapabileceğini biliyorum. Sanayici olan kişiler OSB’ye giderek fabrikalarını kurabilirler. Körkün Bölgesi’ne gidilmesi esnaf açısından çok verimli olmayacaktır.”

“ESNAFLARA SÖZ HAKKI TANINMIYOR”

Esnaflara söz hakkı verilmediğini ifade eden Gün, “Toplantıda gergin anlar yaşandı. Bizlere söz hakkı tanınmaması esnaflarımızı üzdü. Bu da gerginlik yaşanmasına neden oldu. Susarak bir yere varılamayacağını, esnaf olmadan ne Büyükşehir Belediyesi ne Sanayi Odası ne de Ticaret Odası bu işi yapamaz. Bu hafta içerisinde görüşmeler yapacağız.”

“PROJEDE KÜÇÜK ESNAFLARA YER YOK”

 Esnafın ekonomik gücü olmadığını savunan Gün, “Biz esnafımızın ekonomik gücünün olmadığını bir türlü anlatamıyoruz. Esnaf olarak maliyetleri karşılayacak gücümüz yok, bizler sanayici değiliz. Körkün için hazırlanan projede küçük esnaflara yer yok. Bizim projemiz ile bu proje arasında farklar var. Biz sanayici olmadığımızı belirtiyoruz, siz sanayiciler için iş yeri yapıyorsunuz. Gitmek isteyen arkadaşlarımız buraya gidebilirler ancak Körkün’e gidecek olan kimselerin sayısının çok fazla olmayacağını düşünüyorum. Nizip Caddesi’nde bulunan 320 esnafımızın isteği bu yönde oluyor.

“ESNAF OLMADAN PROJE GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ”

Sözlerini sürdüren Gün, “Kooperatif olarak iş ve işlemlerimizin denetlenmesinden rahatsız değiliz. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi gerekli incelemelerde bulunabilirler. Bu projenin esnaf olmadan yapılması mümkün değil. Toplantıda bunları dile getirdim. 2014 yılından bu yana yerimizin tahsis edilmesini bekliyoruz. Diğer kooperatiflere nazaran başımızda Kentsel Dönüşüm problemi bulunuyor, bu nedenle işlemlerde gecikme yaşandı. Esnafın isteğine göre hareket etmeye çalışıyoruz. Söz verildiği gibi Taşlıca’da bulunan BUSEM’deki yerimiz bizlere tahsis edilmiş olsaydı, bizlerde üç yıl içerisinde ödemelerimizi yapar, TOKİ işbirliği ile bu işi başarırdık. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan görüşmelere göre hareket edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.