Hava Durumu

Nizip Caddesi Esnafı taşınıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 58 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin 33.maddesi tartışmalara neden oldu. CHP’li meclis üyesi Beyhan Külekçi ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak arasında, kişiye özel düzenleme tartışması yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2020 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Nizip Caddesi Esnafı taşınıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 58 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin 33.maddesi tartışmalara neden oldu. CHP’li meçli üyesi Beyhan Külekçi ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak arasında, kişiye özel düzenleme tartışması yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemde yer alan 58 madde görüşüldü. Gündemin 4. Maddesinde kent sporuna katkı sunan sporcuların isimlerinin yeni açılacak tesislere verilmesi gündeme geldi. Gündemin 4.maddesinde gündeme alınan madde ile Sakıp Özberk, Cengiz Özdoğan, Asım Atmaz, Mehmet Ay ve Yaşar Sevim, İbrahim Halil Erkuş'un isimleri tesislere verilecek.

Maddeye ilişkin konuşan Toprak, "Böylelikle Gaziantep'e sporuna katkı sunan isimler yaşatılmış olacak" dedi.

NİZİP CADDESİ ESNAFI TAŞINACAK

Gündemin 8.maddesinde Nizip Caddesi' nde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları gündeme geldi. İlgili madde hakkında konuşan Toprak, "Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çok ciddi bir çalışması var. Nizip yolu üzerinde, otoban yanında Küllü bölgesinde, büyükşehir endüstri merkezinin çalışmaları başlatıldı. Şehir merkezindeki meslek kollarının tamamının şehir dışına çıkarılmasıyla alakalı bir proje. Burada ayakkabıcılar ile ilgili kooperatif ile anlaşma sağlandı. İmalathaneler de BÜSEM’e taşınacak. Buralarda şehrin dokusuna uygun şekilde müze ile le arasındaki aksı da bozmayacak yeni bir imar çalışması yapılarak kendiliğinde dönüşümü hedefleniyor" dedi.

MADDE GÜNDEMDEN ÇEKİLSİN

Mecliste gündemin 33.maddesine ilişkin söz alan CHP’li Beyhan Külekçi, Metro AVM’nin arka kısmında kalan bölgede bulunan 3 bin 720 metrekarelik Belediye Hizmet alanı 40 gün önce el değiştirildi. Burada yıllardır bulunan insanlardan alınıyor.  40 gün sonra bu alanda emsal 2.30, 15 kat imar değişikliği meclisimize geliyor. Madem bu imar değişikliği yapılacaktı, eski mülk sahiplerine neden yapılmadı? Yüzde 65 bağış aldık şeklinde bir fayda olacaksa eğer, böyle bir değişiklik için yüzde 70 vermek için sıraya girecek insanlar vardır. Bu maddenin gündemden çekilmesini talep ediyoruz” dedi.

“KAFA KARIŞIKLIĞI YARATMAK İÇİN SÖZ ALDINIZ”

Külekçi’nin ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Toprak, “Komisyonda da bu konuyu konuşmuştuk. İtirazınızı üzülerek dinliyorum, konuya siz de vakıfsınız. CHP’li diğer meclis üyelerimiz de konuya vakıftır. Evet, doğru bahsi geçen yer yaklaşık 3 yıl önce Büyükşehir Belediyemiz tarafından imara açılarak konut yapılaşması serbest bırakıldı. Bu yapılaşma yapılırken, yüzde 64 oranında tüm maliklerden bağış alındı. Bu yüzde 64 bağışından elde edilen gelirleri Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nin kamulaştırılmasında kullandık. Tüm alanın içerisinde herkes bağış verdi fakat bu parselde haciz olduğu için mülk sahipleri bağış veremediler. Yapılmış olan teklifi kabul ettiler, hacizleri kaldıramadıklarından dolayı bağış veremediler. Arkadaşlarımız plan düzenlemesi yaparken, bütüncül bir çalışma gerçekleştirildi, kendi mülkünü de farklı bir emsal vererek ya da dışında bırakmaları mümkün değildi. Belediye ile o vatandaşı hissedar yaptık, ne zaman ki o yüzde 64’lük bağışı verirse kendi mülkümüzü satın almak zorunda kalsın. Yüzde 64’lük bağışı yaptılar, yeşil alanda kalan kısmı belediyeye bağışladılar, biz de kendi mülkümüzü konuta çevirerek vatandaşla piyasa koşullarında mutabakat sağlanırsa almayı kabul ederse kendisine satacağız. Şahsa özel bir şey olmadığını siz de biliyorsunuz. Kafa karışıklığı oluşturmak için söz aldınız.”

KÜLEKÇİ-TOPRAK GERİLİMİ

Külekçi, “Mülk sahibinin bu konuda atmış olduğu mesaj var. ‘Burası konut alanı olursa kahrımdan ölürüm’ diyor. Benim bu konuda fikrim olmadığını bilmenizi isterim” dedi.

Toprak, “Burada kişiye özel bir düzenleme yapılmıyor. Mülk sahipleri bize yüzde 64’lük bağışı yapamadılar. Haczi kaldırdıkları için şu anda bağış yapılıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı sona erdi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.