Hava Durumu

“Nitelik göz ardı ediliyor”

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, ülke genelinde her yıl sayıları daha da artan Eczacılık Fakültelerinin durumunu gündeme taşıdı. Fakülte ve kontenjan sayılarının artırılmasını eleştiren Demirci, "Nitelik ve planlama yoksa bilim ülkeye de, insana da yarar getiremez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2021 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2021 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Nitelik göz ardı ediliyor”


Türkiye'de plansız açılan fakültelerin sayısı her geçen yıl artıyor. Nitelikli eğitim, kadrodan uzak şekilde açılan fakültelerde binlerce öğrenci eğitim alırken, üniversite mezunu işsizlerin sayısı da her geçen yıl artıyor.


ÜÇ YILDA YÜZDE 25 ARTTI


Nitelikli eğitim gerekliliğinin yüksek olduğu alanlardan olan Eczacılık Fakültelerinin sayısında da artışlar devam ediyor. 2021 yılında YÖK tarafından 4 yeni Eczacılık Fakültesi açıldı. açılan fakülteler ile birlikte 2018 yılında özel, devlet ve KKTC'de bulunan üniversiteler ile birlikte 3 bin 366 olan kontenjan oranı 2021 yılında 4 bin 220'ye yükseldi.  Son üç yıl içerisinde Eczacılık Fakültelerinin kontenjanı yüzde 25, 37 oranında arttı.


"BİR YILDA 4 FAKÜLTE DAHA AÇILDI!"


Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, ülke genelinde her yıl sayıları daha da artan Eczacılık Fakültelerinin durumunu gündeme taşıdı. Demirci, "YÖK, 1 yılda 4 Eczacılık Fakültesi daha açtı. Yetmedi, kontenjan da artırdı. Artış yalnızca Eczacılıkta değil; Tıp, Diş Hekimliği, FTR, Psikoloji ve Diyetisyenlik artıştan yüzde 4 -18 arası nasiplenmiş. Söylemeyi sürdürüyoruz; Nitelik ve planlama yoksa bilim ülkeye de, insana da yarar getiremez" ifadelerini kullandı.


M.TÜRKMEN
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.