Hava Durumu

“Neden 50 milyon liraya yapılıyor?”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya Gaziantep Havalimanın Yapılacak 3 km’lik taksi yoluyla ilgili çeşitli iddiaları Ulaştırma Bakanı Mehmet Turhan’a sordu.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Neden 50 milyon liraya yapılıyor?”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya Gaziantep Havalimanın Yapılacak 3 km’lik taksi yoluyla ilgili çeşitli iddiaları Ulaştırma Bakanı Mehmet Turhan’a sordu.

Gaziantep Havalimanı'ndaki ihale yapılmadan önce konuyla ilgili TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdiğini belirten CHP’li Yılmazkaya, Gaziantep Havalimanı Paralel Taksiyolu Tadilatı Yapım İşi İhalesiyle ilgili Ulaştırma Bakanı Mehmet Turhan’dan bilgi istemesine rağmen Bakanlıktan 1 aya yakındır ses çıkmadığını ifade etti.

İhale Makamının, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) olduğunu belirten Yılmazkaya, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tadilatla 2-3 milyon liraya yapılabilecek bir işlemin 50 milyon lira maliyetle yapılacağını ifade eden Yılmazkaya daha ihaleyle ilgili işlemlerin devam ettiğini ihalenin nihai karanının yapılan incelemelerden sonra hangi firmaya ne kadar bedelle verileceğinin 2020 yılında açıklanacağını belirtti.

Bu yolun yapılacak tadilatlarla düşük maliyetlere yapılabilecekken  milyon liraya mal edilmesi çok büyük bir israf olarak nitelendiren Yılmazkaya, bakanlıktan konuyla ilgili teknik raporu istedi.

Önergede “Gaziantep Havalimanı’nın 3 km uzunluğundaki taksi yolunun lokal onarımı için bir fizibilite yada herhangi bir çalışma yaptınız mı? Bu yolun lokal onarım için yaklaşık maliyet nedir?” diye soran Yılmazkaya, Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde “ Gaziantep Havalimanın Yapılacak ihalede 3 km’lik taksi yolunun tümünün sökülmesi, dolgusunun yapılması ve tüm yolun yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Bu işlemlerin maliyeti ve ihale bedeli nedir? Şu anda devam eden yeni terminal binası ve apron inşaatının dolgularında hangi toprak kullanılmaktadır?” gibi önemli soruların cevabını istemişti.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.