Hava Durumu

Mobese ile maske denetimi yok…

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı MOBESE ekipleri tarafından maske kullanmadığı tespit edilen sürücülere ve araç içerisinde yolculuk eden kişilere otomatik olarak cezai işlem yapıldığına dair iddialar gündeme gelmişti. Sosyal medyada da paylaşılan konuya ilişkin Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2020 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mobese ile maske denetimi yok…

Son dönemlerde sosyal medyada gündeme gelen bir iddia kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Gündeme gelen iddiaya göre, kent trafiğinde yer alan MOBESE’ler vasıtasıyla araçlarda maskesiz oldukları tespit edilen sürücü ve araç içerisindeki kişilere otomatik olarak cezai işlem uygulandığı gündeme gelmişti.

EMNİYETTEN YANIT GELDİ…

Sosyal medyada çokça tartışılan ve vatandaşların tedirgin olmasına neden olan iddialara Emniyetten yanıt geldi. Gazetemizin sorularını yanıtlayan Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, söz konusu olayın gerçeği yansıtmadığını, bu yönde verilmiş bir talimatın olmadığını belirtti.

BÖYLE BİR CEZAİ İŞLEM YOK

Gazetemize açıklamalarda bulunan Şahin, “Araçlarda maskesiz olduğu tespit edilen sürücülere yönelik MOBESE yoluyla ceza kesilmesi ile ilgili bir talimat bize gelmedi. İçişleri Bakanlığımızdan veya Gaziantep Valiliğinden böyle bir talimat gelmedi. Sürücülere bu yönlü bir cezai işlem uygulanmadı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.