Hava Durumu

Mimarlarda görev dağılımı yapıldı

TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin 15-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşen 16. Genel Kurulu’nda Aslı Ölçal Tezel, üyelerden büyük destek alarak 16. Dönem Şube Başkanı seçilmişti. Seçimlerin ardından önceki gün gerçekleşen toplantıda yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mimarlarda görev dağılımı yapıldı

 

TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin 15-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşen 16. Genel Kurulu’nda Aslı Ölçal Tezel, üyelerden büyük destek alarak 16. Dönem Şube Başkanı seçilmişti.  Seçimlerin ardından önceki gün gerçekleşen toplantıda yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı.

542 geçerli oyun kullanıldığı Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanlığı seçiminde 261 oy alan Aslı Tezel, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi 16.Dönem Başkanlığına seçildi. Diğer aday Bora Kanevetçi 232, Muhittin Selçuk Birelli ise 45 oy alarak seçimi tamamladı. Tezel, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin seçimle ilk gelen kadın başkanı oldu. 16. dönemde Mimarlık Meslek Yasası’nın çıkması konusundaki çabalarını artıracakları ı söyleyen Başkan Ölçal Tezel, mimarların yaşadığı tüm sorunlardın çözümüne katkı sunacaklarını kaydetti. Ölçal Tezel, “Her geçen gün artan sayımız ile özellikle genç meslektaşlarımızın yaşamış olduğu sorunları yakından takip ediyoruz. Yıllardan beri çalışan, proje üreten ve gerekse mesleğimizin farklı branşlarında faaliyet gösteren meslektaşlarımızın sorunlarının da farkındayız. Bunun yanında ücretli çalışan ve iş bulamayan mimarların sorunlarının da yakından takip ediyor, biliyoruz. Haksız rekabetin önlenmesi ve bütün bu sorunların çözümünün kolaylaşması Mimarlık Meslek Yasası’nın çıkması ile olacaktır. Bu yasanın çıkması ve problemlerimizle ilgili çözümlerimiz için etik kurallar doğrultusunda ‘Dayanışma’ içerisinde meslektaşlarımızla birlikte mücadele etmek zorundayız. 16. dönemde Çağdaş Demokrat Mimarlar olarak, Meslek Yasası’nın çıkması konusundaki çabalarımızı artıracağız” diye konuştu.

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE

“Meslek yasamızın olmaması mimarlık eğitimini de doğrudan etkilemektedir” diyen Ölçal Tezel, şunları söyledi: “5 büyük Avrupa ülkesinde toplam 90 civarında mimarlık okulu varken yalnızca ülkemizde 147’nin üzerinde Mimarlık bölümü öğrenci kabul etmektedir. Maalesef ülkemizde Mimarlık bölümlerinde eğitim verecek yeterli sayıda akademik kadro bulunmamaktadır. Biz mimarlar, mühendisler ve teknik elemanlar olarak nitelikli mimarlığın toplumla buluşabilmesi ve haklarımıza kavuşmak için Mimarlık Meslek Yasasına ihtiyaç duyuyoruz. Mimarlar Odası’ndaki gerek iş arayan gerek ücretli çalışan, gerekse de serbest çalışan mimarlarımızın sorunlarının çözümü güçlü bir Mimarlar Odası yapısından geçiyor. Ancak öncelikle sorunun boyutlarını tespit etmemiz gerekir. Sektördeki iş olanaklarının yarının altına düştüğü, haksız rekabetin inanılmaz boyutlara ulaştığı, son 4 yılda mimar sayısının neredeyse 2 katına çıktığı şartlarda mesleki sorunlar yaşıyoruz. Tüm meslektaşlarımızla el ele, gönül gönüle birlikte çalışacağız ve kendi mesleki konularımızın yanında kamu sorunlarının da çözümüne katkı sağlayacağız.”

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Mimarlar Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Fatma Aslı Ölçal Tezel Başkanlığı’nda yönetim kurulunda görev dağılımı şu şekilde oluştu:

Başkan Yardımcısı: Ali Mert Özsoy

Sekreter Üye: Ali Sina Açıkkol

Sekreter Üye: Müzeyyen Yezdan Güldeş

Üye: Ceren Uğurluer

Üye: Mehmet Selim Sancılı

Üye: İlker Nedim Çakar

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.